Categorieën
Bosbaden

1e bosbadpad in Wapenveld geopend

Op een bedrijventerrein wandelen in een mini-bos: ‘Ik word er blij van’

Wapenveldse bedrijven kunnen vanaf vandaag hun personeel tot rust laten komen in een Tiny Forest, oftewel een therapeutisch bospad. De gasten kregen een begeleide bosbadervaring van Gudrun (MelO) Feldkamp op het Bos Bad Pad dat zij speciaal voor de medewerkers heeft aangelegd.

,,Voorheen liep ik met mijn broodtrommel over stenen en nu over schelpen, schors en nog veel meer. Ik word er blij van.” Op het bedrijventerrein Van der Zeelaan in Wapenveld is natuur een integraal onderdeel geworden van het bedrijventerrein.

Klik op de afbeelding voor het hele verhaal en de film

Wist je dat slechts 1% van de 1100 km aan bedrijventerreinen in Nederland is ingevuld met groen of water? En dit terwijl 30% van de Nederlandse beroepsbevolking werkt op een bedrijventerrein. De meeste bedrijventerreinen zijn grijze, betonnen, hete plekken op de hittekaart van Nederland en zijn dode zones als het gaat om de plaatselijke biodiversiteit.
Dus wat is er nodig: Groene bedrijventerreinen die goed zijn voor het klimaat, de biodiversiteit én de gezondheid van medewerkers.

Afgelopen vrijdag openden Roeland van Delden, Peter Kerris en Joline de Weerdt Tiny Forest Van der Zeelaan, kregen we een mooie Tiny Talk van Mark Mieras over de relatie tussen natuur en arbeidsgezondheid en kregen de gasten een begeleide bosbadervaring van Gudrun (MelO) F. op het Bos Bad Pad dat zij speciaal voor de medewerkers heeft aangelegd.

IVN, Instituut voor natuureducatie streeft naar een groene revolutie in het werken, want natuur maakt mensen aantoonbaar gezonder, gelukkiger, creatiever, daadkrachtiger en oplossingsgerichter. Met veel dank aan Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel, Gemeente Heerde en Leadax – Sustainable | Circular Waterproofing, waardoor een tiny forest en bosbadpad konden worden gerealiseerd en ook een bloemenweide en een buitenwerkplek.

Welkom bij Bosbadderen en Forest bathing Academy, waar kan ik je mee van dienst zijn?