Categorieën
Bosbaden Theorie

1e Nederlandse Forest therapy trail in Wapenveld

In juni openen IVN, Bosbadderen en Leadex de 1e Nederlandse Forest therapy trail in Tiny Forest Wapenveld.

Jullie hebben vast weleens van een Tiny Forest gehoord. De snelgroeiende mini jungles zijn de laatste jaren zowat overal aangeplant. Goed voor de biodiversiteit, goed voor de gezondheid en natuurlijk superleuk voor de schoolkinderen die de bossen onderhouden. Hoewel, schoolkinderen? Wist u dat er ook bij bedrijfsgebouwen ruimte voor Tiny Forest is?  Veel provincies en gemeenten vinden het belangrijk om bedrijfsterreinen te vergroenen. Slim om dan twee vliegen in een klap te slaan en er een Tiny Forest aan te leggen. 

Maar daar bleef het natuurlijk niet bij, want juist voor kantoorpersoneel is een ontspannend bosbad een aanrader. Daan Bleichrodt, de Tiny Forest man bij IVN Natuureducatie is fervent bosbad liefhebber. Kun je daar niet iets mee? vroeg hij me enkele maanden geleden.  

Na een try-out op the Utrechtse Cremertuin zijn we aan de slag gegaan bij een bedrijventerrein in Wapenveld. Hier kregen de werknemers een Tiny forest met therapy trail.  In de pauze buiten lunchen is goed, maar bosbadderend je zintuigen de kost geven, dat is beter. We ontwierpen seizoen gerichte aanleidingen om te mijmeren en je zintuigen eens heerlijk de kost te geven.

De forest bathing trail en de tuin worden regelmatig gebruikt