Categorieën
Boeken

Bosbaden Trompenburg

Zaterdag, 28 augustus, 10.00 – 13.00 uur.

Zaterdag, 11 september – International Forest bathing Day van 12-15 uur.

Zaterdag, 9 oktober 2021, 10- 13 en van 12-15 uur.

Weekend, 25/26 september, Herfstfair met bosbad Lab van circa 1 uur

Trompenburg Tuinen & Arboretum is de enige botanische tuin waar je ook kunt bosbaden. Dompel je onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en aarde.

Bomen in de hoofdrol!

In Trompenburg Tuinen & Arboretum staan er tientallen soorten naaldbomen. , een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren.  

Wat is het precies

Bosbaden of forest bathing is geïnspireerd op het Japanse shinrin yoku. Met zwemmen hebben de activerende wandelingen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en met alle zintuigen te observeren, kunnen we een verbinding met de natuur opmerken die ons misschien ons hele leven is ontgaan.

Tijdens de wandeling bieden de gecertificeerde gidsen uitnodigingen aan die jullie erbij helpen op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bij afloop is er net zoals in Japan een theeceremonie.

Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en ervaar het eens voor jezelf. De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring en voor mensen met een beperking.

Kosten

€ 32,- per persoon  + toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas geldig)

Op International Forest Bathing day zijn er overal ter wereld bosbaden. Ter gelegenheid van deze dag is er 5 euro korting voor de deelnemers. Vul hiervoor bij speciale opmerkingen ‘Forest bathing day’ in.

Klik hier voor bosbad op de Herfstfair

Meldt u aan via onderstaand formulier, we nemen dan snel contact met u op.
Voornaam
Achternaam