Categorieën
Boeken

Bosbadderen in de mooiste tuin op 2/12

Zondag, 20 december 2020 van 9.15- 12.15 uur

Bosbadderen is corona proof, de groepen bestaan uit maximaal 4 personen en er wordt voldoende afstand gehouden.

Trompenburg, Tuinen & Arboretum

Trompenburg Tuinen & Arboretum de eerste botanische tuin waar je ook kunt bosbadderen. Dompel je onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en grond. Vanwege corona zijn er nu extra data. Kijk hiervoor in onze agenda.

Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Wetenschappers van over de hele wereld zijn het erover eens dat forest bathing resulteert in een sterker immuun systeem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties.

Bomen in de hoofdrol!

In Trompenburg Tuinen & Arboretum staan er tientallen soorten naaldbomen. Dichtbij dennen, sparren of cipressen ervaren jullie de essentie van bosbadderen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren.  

Met zwemmen hebben de activerende wandelingen dus niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en zorgvuldig met alle zintuigen te observeren, kunnen we dingen gaan opmerken die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door te ontsnappen aan het snelle tempo van de dagelijkse routine, kunnen we schoonheid in het moment vinden en daarbij diep ontspannen.

Wat is het precies

Tijdens de wandeling bieden de gecertificeerde gidsen Mel Feldkamp en Marijke Lammers een reeks uitnodigingen aan die jullie erbij helpen op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bij afloop is er net zoals in Japan een theeceremonie.

Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en wees jezelf. Het is allemaal welkom in het bos. De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring en voor mensen met een beperking.

Kosten

€ 32,- per persoon  + toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas geldig)

Datum

Bosbadderen is een samenwerking aangegaan met Trompenburg Tuinen & Arboretum voor enkele forest bathings dit najaar. Met onderstaand formulier kunt u zich opgeven.