Categorieën
Nieuws Weten

Is mindfulness niet je ding? Probeer dan bosbadderen

Bomen over bosbadderen #5

Hoe goedkoop, gezond en bereikbaar de natuur ook is, de weg ernaartoe kan soms hobbelig zijn.

Is mindfulness niet je ding? Probeer dan eens bosbadderen

Soms gaat het niet zo lekker met me. Ik zit niet goed in mijn vel, ben geïrriteerd, erger met over wat ik wel of niet  voor elkaar krijg en voel ik me overweldigd door de alledaagse hobbels en bobbels op mijn pad.  Op zo’n moment is het fijn om een vriend te hebben die weet wat hij moet doen. Wanneer ben je voor het laatst in de natuur geweest?  Vraagt hij dan subtieltjes. Ik kan me dan wel voor mijn kop slaan: Ja, juist, dat is wat ik moet doen om me beter te voelen.  Veel te lang geleden alweer. Ik doe mijn lange broek aan, pack een fles water en een appel en trek er voor een middagje op uit. Dat is natuurlijk geen  magie, wetenschappers hebben al lang en breed bewezen dat natuur het perfecte middel is tegen depressies, hart- en vaatziektes, diabetes en nog zowat stadskwalen. Alleen vergeet ik altijd weer dat natuur ook de remedie is tegen mijn onbehagen.  Ben je ook zo iemand die niet stil kan zetten om eens diep te mediteren? Tuur je liever naar de boomtoppen dan aandacht te besteden aan de adem op je bovenlip?  Deel dan jouw manier om in de natuur tot rust te komen, we vinden het erg leuk om van je te horen.