Categorieën
Boeken Forest Bathing Nederland Nieuws

Online bosbad: ontdek het geheime leven van je huisplant

Trakteer je vrienden of collega’s op een online bosbad.

Duik in de natuur met je huisplant! Of met de boom voor je huis, of elk ander levend wezen waar je contact mee wilt maken.

‘leuk, en ook nog eens hartstikke gezond’

Dit programma is speciaal voor de thuisblijvers tijdens de lockdown. Deze sessie helpt je stress af te bouwen, meer ruimte te creëren en eenzaamheid en gevoelens van neerslachtigheid te bestrijden.

Bosbadderen is ook online super leuk om te doen. Onze slogan is niet voor niets: “May the forest be with you”.

Programma: het geheime leven van je huisplant

Bosbadderen doe je niet alleen. Met elkaar volg je een nauwgezette opbouw gedurende een uur. Alle zintuigen worden gebruikt, jullie gaan de dieren in je buurt horen, vruchten en planten ruiken en de structuur van bladeren voelen.

Voor de start krijg je van ons een lijstje met spullen om klaar te zetten. Van huisplant tot  waterkoker. Daar gaan we mee aan de slag. Je kunt rekenen op een soms luchtige, soms intense kennismaking met de natuurlijke wereld.

Online bosbaden kan met elke computer of smartphone. Jullie zijn vast al bekend met Zoom of MS team, anders regelen wij dat graag voor jullie.

Wat kost een online bosbad?

De online natuurimmersie duurt een uur en kost per deelnemer € 20,00 of € 200,00 voor bedrijven en organisaties. Voor afwijkende programmas staan we altijd open. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te verkennen.

Meer weten over bosbadderen?

Bosbadderen brengt mensen op een  nieuwe manier in contact met elkaar en met de  natuur. In Japan worden er speciale bossen voor aangewezen. In Schotland en Duitsland is het op recept verkrijgbaar. En ook in Nederland wordt het steeds bekender: bosbadderen. Binnen een uur zakt de bloeddruk, vloeit de spanning weg en verdwijnt stress. Je kunt dingen beter op een rij zetten voor de lange termijn en het bevordert je creativiteit. Ook als je met je telefoon in je eigen tuin staat, of het geheime leven van je huisplant verkent.

Bosbadderen is de Nederlandse vertaling van het internationaal gehanteerde forest bathing. Tegenwoordig zijn er ook online bosbad aanbieders.