Categorieën
Boeken

Bosbadderen Hoek van Holland – 8/5

Zaterdag, 8 mei 2020 van 13.00 – 16.00 uur

Bosbadderen is corona proof, lees hier meer over onze richtlijnen

BEUKENBOS HOEK VAN HOLLAND

Voor mensen die op zoek zijn naar een unieke belevenis is strand & bos Forest Bathing een aanrader.

Forest Bathing in een oeroud bos op het duin. Houd je van hoge oude bomen? De geur van naaldbomen? De koelte en de stilte onder het dak van bladeren? Dan is dit jouw bos. Jullie komen op een geweldige locatie terecht die je in geen reisgids tegen komt.

Lekker de natuur in

Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Wetenschappers van over de hele wereld zijn het erover eens dat forest bathing resulteert in een sterker immuun systeem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties.

Bomen in de hoofdrol!

Met zwemmen hebben de activerende wandelingen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en zorgvuldig met alle zintuigen te observeren, kunnen we dingen gaan opmerken die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door het snelle tempo van de dagelijkse routine te laten varen, kunnen we schoonheid in het moment vinden en daarbij diep ontspannen.

Wat is het precies

Tijdens de wandeling bieden de gecertificeerde gidsen Mel Feldkamp en Marijke Lammers een reeks uitnodigingen aan die jullie erbij helpen op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bij afloop is er net zoals in Japan een theeceremonie.

Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en wees jezelf. Het is allemaal welkom in het bos. De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring. Voor rolstoelen zijn de paden helaas niet geschikt.

Kosten

€ 32,- per persoon  

Datum

Beschikbaar op 27 maart, 10 april en 8 mei, van 13.00 t/m 16.00 uur

Extra tip: Bij de Helmweg staat een viskeet met uitstekende gebakken visjes.

Meldt u aan en wij informeren u snel over uw bosbadder experience