Categorieën
Boeken Forest Bathing Nederland

Bosbad Nessebos

Datum:

vrijdag, 30 april, en 14 mei van 12.00 – 15.00 uur

vrijdag 21 mei en 18 juni van 16.00 – 19.00 uur

Bosbadderen is corona proof, de groepen bestaan uit maximaal 4 personen en er wordt voldoende afstand gehouden.

Het Nessebos heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk bosbad. Zacht verend veen, wuivend riet en witte berkenstammen. Het Nessebos is niet groot maar des te veelzijdiger. Een van de bijzondere groene parels die alleen insiders weten te vinden. In de zomer scheren zwaluwen over de stille veenplassen, schapen zorgen voor het landschapsbeheer, overal geurt bloesem en de lucht lijkt hier wel hoger dan in andere gebieden.

Er lopen weinig paden door het gebied, maar desondanks komen we meestal weinig andere bezoekers tegen.

Lekker de natuur in

Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Wetenschappers van over de hele wereld zijn het erover eens dat forest bathing resulteert in een sterker immuun systeem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties.

Bomen in de hoofdrol!

Met zwemmen hebben de activerende wandelingen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen met alle zintuigen te observeren merken we dingen op die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door het tempo van de dagelijkse routine te laten varen, kunnen we schoonheid in het moment vinden en daarbij diep ontspannen.

Wat is het precies

De gecertificeerde gidsen Mel Feldkamp en Marijke Lammers helpen jullie om op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en wees jezelf. Het is allemaal welkom in het bos. De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring. de paden zijn niet geschikt voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn.

Kosten

€ 32,- per persoon  

Tip van je gids

  • Gebruik een anti insectenmiddel tijdens je bezoek.
  • Draag een lange broek en sokken gedurende het tekenseizoen.
  • In voorjaar, herfst en tijdens een natte zomer zijn waterafstotende schoenen of kaplaarzen handig.

Datum

vrijdag, 30 april, en 14 mei van 12.00 – 15.00 uur

vrijdag 21 mei en 18 juni van 16.00 – 19.00 uur

Adres: Parking ter hoogte van de imker halverwege de Nesseweg.

Meldt u aan en wij informeren u snel over uw bosbadder experience.