Categorieën
Forest Bathing Nederland Nieuws

Bosbad in Meijendel

van 10.00 – 13.00 uur op 31 juli 2021, 18 september, 18 oktober en 18 november

Zacht mos, geurend gras en weidse luchten: je voelt je direct welkom in dit prachtige duingebied met zijn geurende dennen en glinsterende vennetjes. Er lopen veel paden door het gebied, om de rust te vinden is onze natuurreis op een afgelegen plekje achter het laatste parkeerterrein.

Lekker de natuur in

Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku. Wetenschappers zijn het erover eens dat forest bathing resulteert in een sterker immuun systeem, minder stress en verbeterde cognitieve prestaties.

Bomen in de hoofdrol!

Met zwemmen hebben de activerende wandelingen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen met alle zintuigen te observeren merken we dingen op die ons misschien ons hele leven zijn ontgaan. Door het tempo van de dagelijkse bezigheden te laten varen, kunnen we verbinding maken met de natuur en daarbij diep ontspannen.

Wat is het precies

Mel Feldkamp en Marijke Lammers helpen jullie om op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Er is geen goede of foute manier om het te doen.

De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring.

De paden zijn niet geschikt voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn.

Kosten

€ 32,- per persoon  

Datum

Van 10.00 – 13.00 uur op zondag, 31 juli 2021, zaterdag, 18 september, maandag 18 oktober en donderdag 18 november.

Adres: Parking Meijendellseweg ter hoogte van nummer 30. Meldt u aan en wij informeren u snel over uw bosbadder experience