Categorieën
Achtergrond

Forest bathing en burn-out klachten

Forest Bathing draagt bij aan een gezonde leefstijl en om klachten die tot burn-out leiden te voorkomen of af te doen nemen. De resultaten zijn spraakmakend, CNN, New York Times, zelfs de United Nations berichten over de relatie tussen bomen en de menselijke gezondheid. Klachten zoals burn-out, stress en depressie worden positief beïnvloed door Forest bathing.

  • 14% van de werknemers meldt jaarlijks burn-out klachten
  • 22% van het ziekteverzuim is gerelateerd aan psychische klachten zoals overspannenheid en burn-out
  • Dit ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland jaarlijks ruim 11 miljard
  • Door werkgerelateerde stressklachten zitten werknemers gemiddeld 180 dagen thuis

Wageningen University & Research

Een natuurlijke omgeving kan bijdragen aan de gezondheid van de mens, van kinderen tot ouderen. Natuurbeleving draagt bij aan herstel van stress en zet aan tot sociaal contact. Het draagt bij aan een optimale ontwikkeling van kinderen, kan persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen en het kan stimuleren tot bewegen.

Wageningen University & Research onderzoekt de invloed van de inrichting van het landschap op sociale veiligheid en mogelijkheden om de bestaande groene ruimte beter te benutten door het gedrag van mensen te beïnvloeden.

Hey, Wat zijn je ervaringen en belevenissen? We horen graag van je!