Categorieën
Nieuws Weten

Psychologen onderzoeken forest bathing: ook sociaal van betekenis

Onze bosbad collega Phillis Look werkt in Hawaï. Ze werd  door een groep psychologen gevraagd hen te begeleiden bij een onderzoek. De resultaten verrassen omdat niet  alleen de relatie met de natuur maar ook de onderlinge verbanden tussen mensen belangrijk blijken. Klik hier voor het zeer leesbare  onderzoek.

Hier in Nederland hebben Marijke en ik een groep psychologen op een bedrijfsuitje begeleid. Je merkte aan alles dat ze het een heerlijke ervaring vonden, alleen stil werd het niet en in plaats van individueel gingen veel deelnemers met elkaar het contact met de natuur opzoeken. Achteraf constateerden we: dit hadden ze gewoon nodig. Hoe bijzonder dat aan de andere kant van de wereld Phyllis en haar deelnemers tot dezelfde bevinding komen.

In 2019 ontmoette ik Phyllis Look, we waren in Costa Rica op een berg met koeien en volgden de ANFT  forest bathing opleiding. Phyllis werkte in Hawaï voor een radio station en had een droom. Nee, geen droom. Ze had een voornemen en dat was om de radiozender waar ze voor werkte  gedag te zeggen en forest bathing gids te worden. De eerste van Hawaï. Ze is dat gewoon gaan doen zoals je dat doet met dromen die uitkomen. Sindsdien heeft ze vele honderden mensen mee de heuvels ingenomen om het beeldschone landschap op een diep level te ontmoeten. Heb je zelf ook een droom en speelt forest bathing daar een rol in? 

Hey, Wat zijn je ervaringen en belevenissen? We horen graag van je!