Categorieën
Nieuws

cadeau voor jezelf

Persbericht – 23 november 2020 Bosbadderen kan ook in december

Voor rondom de feestdagen hebben we een feestelijk bosbadder programma gemaakt. Kleinschalig, op de mooiste plekjes van de stad en hartstikke betaalbaar willen we de mensen op deze manier in de gelegenheid stellen een leuk cadeau aan zichzelf te geven.

Bosbadderen kun je gerust doen in corona tijd. In december zijn er extra leuke aanbiedingen. De langste nacht in het Kralingse Bos, eindejaarbosbadderen in Trompenburg en nieuwjaarsdag in de Wassenaarse duinen. 

In de flow met de natuurlijke wereld

Met zwemmen heeft bosbadderen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Bosbadderen is geïnspireerd op het Japanse gebruik shinrin yoku en wordt ingezet om welvaartskwalen tegen te gaan, maar boven alles is bosbadderen revitaliserend en gezellig.

Het idee erachter is eenvoudig. Tijdens de sessie biedt een gecertificeerde gids een reeks uitnodigingen aan die de deelnemers helpt om een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld.  Bij Bosbadderen werken gediplomeerde gidsen die garant staan voor kwaliteit, zo komen de bezoekers in de flow en is het puur genieten van de natuur. Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en wees jezelf. De wandelingen zijn geschikt voor mensen met een beperking.

Bos op recept

In Duitsland en Schotland is bosbadderen ook op recept verkrijgbaar. De nieuwe gezondheidstrend heeft nu in Nederland voet gevat. Bij Bosbadderen.nl melden zich steeds vaker studenten met examenstress en werknemers die bezig zijn met work-life balance. Bosbadderen is corona proof, de groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers, er wordt voldoende afstand gehouden.

Waar en wanneer kan ik bosbadderen? 

Bosbadderen.nl is een samenwerking aangegaan met Trompenburg Tuinen & Arboretum. In december kunnen bezoekers bosbadderen op zaterdag, 28 november, woensdag, 2, en woensdag 30 december van 13.00 – 16.00 uur.   Op zaterdag, 12 en zondag 20 december is er een ochtend editie van  9.00 – 12.00 uur.

Bosbadderen in het ongerepte duin van Meijendel kan op 13 en 27 december  en op Nieuwjaarsdag van 12 – 15 uur. 

bosbadderen in het Kralingse bos kan op de langste nacht van het jaar, op 21 december  van 13.00-16.00 uur 

Kosten

€ 32,- per persoon ( + toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum)

Aanmelden via Bosbadderen.nl

Hey, Wat zijn je ervaringen en belevenissen? We horen graag van je!