Categorieën
Nieuws

5 goede redenen om gids te worden

5 goede redenen om bosbadgids te worden (en als gids te werken).

  1. Je werkt buiten in de natuur. De lessen zijn op prachtige plekken in de natuur en dat is je werkveld straks ook.
  2. Bosbaden is goed voor je deelnemers maar ook heel goed voor jou. We hebben een uitgebreide literatuurlijst over de gezondheideffecten samengesteld.
  3. Je bent vrij! Als bosbadgids bepaal je zelf je weg. Samenwerken is fijn, maar in principe bepaal jij de koers bepalen. Wil je bosbaden voor ICTérs op de kaart zetten? Prima. Wil je bedrijfsterreinen vergroenen met forest bathing trails? Super. Breng je een set bosbadkaarten uit? Helemaal leuk. Es is een onontgonnen wereld die op ons wacht.
  4. Je werkt mee aan het herstel van de relatie tussen aarde en mensen. Klimaatstress is voor steeds meer mensen een probleem. Wegkijken is dan de menselijke reactie. Je wilt de ravage van onze bossen en de natuur niet zien. Bosbaden maakt dat mensen juist wel weer durven kijken, en zelfs veel meer dan dat, om weer liefde en verbondenheid te voelen. Wij zijn natuur, beseffen tijdens een bosbad, er zijn geen twee werelden.
  5. Je maakt deel uit van de fantastische community van Nederlandse gidsen. Sibdskort is er zelfs een vereniging van bosbadgidsen en we zoeken naar manieren om als collectief de zorgsector te bedienen. We organiseren kennisbijeenkomsten met en voor elkaar en delen ervaringen.

Bosbaden en Forest bathing Academy. Informeer naar de mogelijkheden voor jou.

bosbadgids worden en als gids werken

Wil je meer over de opleiding weten? Lees dan snel verder bij Forest bathing Academy

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....

Welkom bij Bosbadderen en Forest bathing Academy, waar kan ik je mee van dienst zijn?