Categorieën
Nieuws

5 top redenen om te bosbaden

1.    Je voelt je blij en gelukkig

Aan regelmatig bosbadderen zitten behoorlijk wat voordelen. Natuurbeleving maakt ons gelukkiger. De geuren en geluiden van de natuur zorgen voor afname van spanningen en stress. Phytoncides, de geurstoffen die bomen en planten zo lekker doen ruiken, hebben een directe invloed op ons gevoel van geluksbeleving. 

2.    Je krijgt meer energie

Na een rondje in het bos voel je je weer vol energie en kan je er weer tegenaan. Dat gevoel kennen we allemaal wel, en dat zit niet alleen in je hoofd – het is bewezen dat forest bathing ervoor zorgt dat je meer energie krijgt, je creativiteit weer op gang komt en je probleemoplossend vermogen wordt gestimuleerd.

3.    Je slaapt beter

Na een middag rondstruinen in de natuur val je meestal als een roos in slaap. Rondlopen in het bos triggert namelijk de hormonen en processen in ons lichaam waardoor we slaperig worden. Ook reduceert datzelfde rondje jouw dopamine en cortisol levels, wat betekent dat je minder stress hebt. Die combinatie zorgt natuurlijk voor een heerlijke nachtrust.

4.    Goed tegen stress en hoge bloeddruk

Bosbadderen zorgt ervoor dat je bloeddruk, stressniveau en hartslag dalen. Dat is ondertussen talloze malen wetenschappelijk bewezen.

5.    Het beschermt je tegen obesitas en diabetes

Een bosbad is ook gelinkt aan een minder grote kans op obesitas en diabetes. Zo is er een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij diabetespatiënten zes jaar lang gevolgd zijn. De patiënten die minstens acht maanden per jaar vaak in het bos te vinden waren, hadden een significant beter glucose level in hun bloed.

IK MELD ME AAN VOOR BOSBAD NIEUWS

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info