Categorie├źn
Bosbadgids worden

Accreditatie bosbadgidsen

Accreditatie van bosbadgidsen staat voor erkenning van bewezen deskundigheid. De erkenning wordt vooralsnog uitgegeven door Forest bathing Academy in afwachting van een collectieve aanpak.

De landelijke accreditatie wordt in 2023 verder ontwikkeld door de vereniging van bosbadgidsen. Dus zal de accreditatie uiteindelijk landelijk inzichtelijk maken welke kwaliteiten bosbad aanbieders hebben.

Deskundig

Als bosbad gids heb je specifieke kennis omtrent forest bathing en de natuurlijke wereld en kan je deelnemers hiermee bekend maken.

Gidsen volgen de bosbad sequentie. Als bosbad gids onderken je dat niet jij maar maar de natuur de therapeut is.

Veilig

Relevante EHBO vaardigheden net als veilig theeceremonies kunnen uitvoeren met lokale kruiden is essentieel omdat we bosbaden betrouwbaar willen positioneren.

Handelswijze

Als je diensten tegen vergoeding aanbiedt voldoe je aan Nederlandse wet en regelgeving. Je beschikt over algemene voorwaarden en maakt deze bekend aan de klant. Dit is belangrijk omdat bedrijven graag met transparante partijen willen samen werken.

Opleiding

Bosbadgidsen hebben een relevante erkende opleiding voltooid.

Accreditatie van bosbadgidsen: puntensysteem

Per opleidingsmodule verstrekt Forest bathing Academy accreditatie punten. Om als bosbad gids deelnemers te begeleiden dien je over tenminste 30 punten te beschikken.

Je moet accreditatiepunten vernieuwen om blijvende professionaliteit te waarborgen. Je kunt je punten aanmelden bij FbA voor accreditatie. Je ontvangt hierover een onlinebadge.

Er zijn alternatieve opleidingen die je op kunt voeren voor accreditatie. Hieronder vallen overige forest bathing opleidingen, verdiepende trainingen zoals natuurcoaching of plantenleer, en intervisie door deelname aan bijeenkomsten met collega gidsen en het uitnodigen van collega gidsen bij eigen bosbaden.

Vereniging voor landelijke erkenning

De vereniging van Bosbadgidsen in oprichting zet zich in de belangen van professionele bosbad gidsen in de breedste zin van het woord. We willen bosbaden en bosbad gidsen op de kaart zetten door de krachten van individuele gidsen in Nederland te bundelen. We willen de economische positie van gidsen ondersteunen, door eraan bij te dragen de vakinhoudelijke deskundigheid van de professie te versterken en de investeringen van de gidsen in hun professionaliteit te beschermen.