Categorie├źn
Nieuws

Bosbadgids worden, – en dan… ?

Als gids leer je hoe je de subtiele en toch eindeloos betekenisvolle ervaring van het veilig, aanhoudend en wederkerig kunt laten zijn.
Het is onwijs mooi om jou, – om jullie daarbij te mogen begeleiden op je pad als bosbadgids.

Alles heeft zijn tijd, ook als student bij Forest bathing Academy zal je dat ervaren. We gaan een aantal intensieve maanden tegemoet waarbij je eerst de techniek en dan jouw persoonlijke gids zijn ontwikkelt.

In de taal heeft het woord gids minstens 2 betekenissen, en jij traint voor allebei. Je weet straks letterlijk de weg en kunt een goed verhaal vertellen, tegelijkertijd weet je van de innerlijke beleving van het bosbad en wat dat voor het lichaam, de ziel en het bewustzijn van je deelnemers betekent.

Geen pad lijkt op dat van een ander, ook dat merk je al snel tijdens je opleiding, je medestudenten staan soms voor heel andere uitdagingen dan jezelf. Als docent mag ik dat van dichtbij meemaken en telkens weer besef ik hoe belangrijk Forest bathing voor ons gefragmenteerd bestaan is.

Jullie leren jezelf helen van de verhitte gekte van alledag. En je leert hoe je anderen terug kunt brengen naar de werkelijkheid, naar koele kalmte, in verbinding met wat er echt is, de verwondering en de essentie.
Wij mensen hebben zoveel maskers nodig, bij een bosbad gids je mensen naar een situatie waar ze zowat moeiteloos de schijn laten varen en hun ‘Zelf’, de essentie van hun zijn zich laat zien. Is dat groots en diep? Vaak niet, bosbaden is de meest milde manier van zelfontplooiing denkbaar. Door de verbondenheid met de natuur merken mensen vaak niet eens wat er gebeurt, hoe het harnas en de harde contour wegsmelten. Ze ervaren gevoelens van vrijheid, lichtheid, het is prettig…
Als gids leer je hoe je deze subtiele en toch eindeloos betekenisvolle ervaringen veilig, aanhoudend en wederkerig kunt laten zijn.
Het is onwijs mooi om jou, – om jullie daarbij te mogen begeleiden op je pad als bosbadgids.

De nieuwe groep start in september. Op 26 juli is de laatste online info meeting voor de start.

Uitnodiging van Marina Abramovic
Marina Abramovic en de boom Marina Abramovic is een van de grote …
Vollebroek stopt Vattenval
De biomassacentrale in Diemen lijkt er toch niet te komen. Dat was …
magisch denken en de goeroes van onze tijd
Waar denk jij aan bij 'magisch denken'? Aan een huis in Spanje …
Jurk van het bos
Jurk van het bos is gemaakt door Carly Jenkins. 'Become One with …

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....