Categorieën
Nieuws

Bosbaden in Hoek van Holland beginnen weer

Op zaterdag, 27 augustus kun je mee gaan bosbaden in het waanzinnig mooie Hoekse Bos. Je wordt hierbij begeleid door de geweldig leuke gids Coby van Herk.

Is er een bos in Hoek van Holland?

Ja, en met afstand een van de mooiste natuurgebieden van onze regio. Hier kun je bomen zien zoals je ergens anders mogen groeien. Geniet van de rijke geuren van de zachte grond en het groene licht dat door het koele bladerdak valt.

Je gaat op natuurreis in dit onbekende juweel, we gaan de mooiste plekjes ontdekken. Gebruik al je zintuigen om contact te maken met het moois dat dit ruige stukje natuurschoon te bieden heeft. Spiegels, comfortabele zitkussens en een uitgebreide Japanse theesessie onder de bladerkronen zijn enkele van de ontspannende ingrediënten van deze weldadige experience. Maar nog lang niet allemaal: laat je maar verrassen!


Wat is bosbaden precies?

Vanaf de start lopen jullie naar een rustige plek. Hier kom je aan, met een korte meditatie die Power of Presence wordt genoemd, dit doet aan mindfulness denken maar is naar buiten gericht in plaats van naar binnen. Dan begint jouw eigen authentieke natuurreis. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen en zintuigelijke sensaties.


Haal je Super Power uit het bos

Een bosbad heeft niets met baden van doen, laat je zwempak maar thuis. Je neemt een figuurlijk bad in de atmosfeer van het bos. Na een bosbad kun je je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanning en obsessieve gedachten laten je los, je ervaart de verbinding met je omgeving en geniet van het moment. Forest bathing is goed voor de gezondheid en vooral voor stadsmensen een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven. Je voelt je net zo licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie. Na een bosbad slaapt bijna iedereen beter dan voorheen.


Doe je mee?

Ben je erbij? We starten om tien uur bij de viskraam op de Rechtestraat in Hoek van Holland. Je krijgt een verrukkelijke natuurervaring inclusief de Japans georiënteerde theeceremonie.
Kom op tijd, hoe aardig we je ook vinden, later aansluiten is meestal geen goed idee vanwege de unieke opbouw van de bosbad.
En als het regent? Dan gaan we gewoon door. Regen verbetert de sensorische ervaring en heeft al geresulteerd in gedenkwaardige sessies. Kortom, wat houd je nog tegen?

Meld je nu aan en kom bosbadderen in dit prachtig mooie stukje natuur.
Na je aanmelding sturen we je de extra info.

€32

Coby van Herk

0628206469

Bekijk de site van Organisator