Categorieën
Bosbaden

Bosbad op de Landtong

Zaterdag, 20 november van 13.00 – 16.00 uur

Zondag, 19 december van 13.00 – 16.00 uur

Een echt natuurgebied binnen de stadsgrenzen van Rotterdam? De landtong Rozenburg is ligt dan ook niet op wandelafstand van het station. je komt bij dit juweeltje door langs eindeloze havens te rijden, of door op de fiets de pont vanuit Maassluis te nemen. Op zich al een super uitje. En dan mag het bosbad nog beginnen.

Op de heuvels van de landtong kun je eindeloos struinen zonder een mens tegen te komen, zie reusachtige zeeschepen langsvaren, en begroet een kudde Schotse hooglanders of Konikpaarden. De Landtong is rijk aan bloemen, insecten en broedvogels. de bomen krijgen alle kans om precies zo te groeien als het hun past.

Bij ons bosbad gaan we kennis maken met dit uniek stukje natuur. Wat spreekt jou aan? met wel dier of met welke plant kun je contact maken?

Bosbaden of forest bathing is geïnspireerd op het Japanse shinrin yoku. Met zwemmen hebben de activerende wandelingen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en met alle zintuigen te observeren, kunnen we een verbinding met de natuur opmerken die ons misschien ons hele leven is ontgaan.

Bij afloop is er een Japans georiënteerde theeceremonie.

Er is geen goede of foute manier om te bosbaden en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en ervaar het eens voor jezelf. Bosbaden in het algemeen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring maar speciaal voor de landtong zullen we extra tips geven voor wat betreft kleding.

Kosten

€ 32,- per persoon  

Start: Bij de ingang van het gebied ligt het Educatief Informatie Centrum van het Havenbedrijf Rotterdam met een ruime gratis parkeerplaats

Adres: EIC Mainport Rotterdam, Noordzeeweg 6, 3181 ML Rozenburg

Meldt u aan via onderstaand formulier, we nemen dan snel contact met u op.
Voornaam
Achternaam

Hey, hoe was je bosbad? laat van je horen!