Categorieën
Nieuws

Connect met de aarde

Connect met de aarde

Met zwemmen heeft een bosbad niets te maken, eerder met jezelf onderdompelen in de natuur en baden in de geuren en de geluiden onder de bomen.

Ga de natuur in. Loop langzaam, terwijl je wat je ziet, hoort en ruikt tot je neemt. Wees je bewust van je omgeving. De fluitende vogels, de zonnestralen die door de bladeren schijnen, de spiegelende druppels op een jong blad. Kortom: dompel jezelf onder in het bos.

Dat lijkt simpel. Dat doe je wel tijdens je rondje op de racefiets. Maar helaas, zo werkt het niet. Bij bosbadderen gaat het niet om cardiotraining of calorieën verbranden. Het gaat erom rustig aan te doen en alle indrukken op je in te laten werken. Het liefst op een langzamer tempo dan dat je normaal loopt. Dat is in het begin best lastig. Net zoals we in principe best in ons eentje yoga oefeningen kunnen doen, maar dat een klasje voor veel mensen gewoon beter werkt. 

Forest bathing is de vertaling van het Japanse shinrin yoku dat erom draait één te worden met de natuur. Tegenwoordig wordt deze manier van door het bos lopen steeds populairder in Europa. Omdat het zo gezond is kun je sinds kort zelfs bosbadderen op recept in Duitsland en in Schotland.