Categorieën
Nieuws

De eik van Amelisweerd

Kopietje van Vincent Bijlo op Linkedin:

Honderden eeuwenoude bomen dreigen te worden omgezaagd voor het kabinetsplan om snelweg A27 bij Amelisweerd te verbreden. Rijkswaterstaat wil hem 14 rijstroken breed maken en betonnen damwanden 70 meter diep de bodem in boren. Het zou wel eens meer dan twee miljard euro kunnen gaan kosten. De bedoeling is om files te bestrijden, maar het zal meer autoverkeer aantrekken en dus voor nieuwe files zorgen. En voor de tweede keer wil onze regering grote schade toebrengen aan de natuur ten oosten van Utrecht.

De eik van Amelisweerd


Symbool voor het hardnekkige verzet van burgers ertegen is de Markiezeneik, die vorig jaar tot Nederlandse Boom van het Jaar werd verkozen. Deze zomereik is 220 jaar oud, zijn stam is dertig meter hoog en heeft een omtrek van drie meter. Als de A27 wordt verbreed dan wordt hij omgezaagd. Zomaar. Een enorme eik van 220 jaar voor een fantasie van een halve minuut tijdwinst op een snelweg. Wij proberen van deze boom een voorbeeld te maken van respect en ontzag voor de natuur door hem ook Europese Boom van het Jaar te maken.

Stem op de eik

Het moet afgelopen zijn met het vernielen van waardevolle en onvervangbare natuur voor zogenaamde vooruitgang.
Wil je meehelpen surf dan naar https://lnkd.in/eib4cYqY en stem op de Markiezeneik.
(Om te voorkomen dat grote landen in het voordeel zijn, brengt iedere kiezen twee stemmen uit. Ik stel voor dat je je tweede stem uitbrengt op de boom van een ander klein land als België, Kroatië of Bulgarije.)

Stem – Europese boom van het jaar

IK MELD ME AAN VOOR BOSBAD NIEUWS

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info