Categorieën
Retraite

De workshops van de retraite

Schrijf je aan het begin van de retraite in voor jouw workshops. Er zijn 5 verschillende workshops die op beide dagen worden gegeven. Zodat je zoveel mogelijk kan beleven. 

Forest bathing

Bij een bosbad dompel je je helemaal onder in de natuurlijke wereld. Je gaat een diepe verbinding aan met bomen, bloemen en ook met water, wolken en wat er nog allemaal leeft. Het fijne is dat je die diepe tevredenheid en het geluk van zo’n immersie altijd weer terug kunt vinden, daar krijg je dit weekend de sleutel voor.

Natuurverbinding is een van de mooiste ervaringen die je als mens mee zult maken.

Dansexpressie in de natuur

Er is geen danservaring nodig om vleugels te krijgen. Alle bewegingen zijn welkom. Voel je creativiteit stromen in deze speelse workshop. Esther geeft je de inspiratie om jouw dans te dansen. Laat de flow ontstaan waarin je alleen en samen met anderen een improvisatie vormt. We gaan op ontdekkingsreis naar nieuwe dansbewegingen en belevingen. Je maakt verbinding met de natuur waarin je beweegt. Het vergroot je lichaamsbewustzijn. Je denken en voelen komen in balans. Je maakt contact met je flexibiliteit.

Vuur verhalen  

Verhalen vertellen bij het vuur, je hart gaat open en je luistert met diepe aandacht. Je mag vrijuit vertellen of stil blijven. Weet je veilig en geborgen. De vuurceremonie verbindt je met je eigen verhaal, je voelt je wortels, je versterkt je kracht en je focus.

Natuurcoaching ‘Pluk je Vruchten’

Wat heeft de natuur jou te vertellen? We zijn midden in de zomer met al haar overvloed en groei. De 2 verschillende soorten natuurcoachingsessies staan in het teken van de rijkdom die jou ter beschikking staat. Verken je vrije ruimte. Ontdek verschillende perspectieven en nieuwe mogelijkheden. Pluk jouw vruchten en ervaar hoe de natuur een bron van inzicht voor je kan zijn. In de natuur weg van de gebaande paden ontstaat ruimte voor jouw essentie.

Theekruiden en ceremonie

Welke plant, welk kruid spreekt tot je hart? Je gaat op zoek naar jouw medicijnplant. We gaan theeplanten zoeken, niet vanuit het gebruik zoals in ‘wat kan jij voor me doen’ maar vanuit liefdevolle gelijkwaardigheid. Terwijl je op vele manieren je plant kunt leren kennen, ervaar je aspecten van haar verschijningsvorm. De eetbare medicijnplanten maken deel uit van de theeceremonie.

Ontdek de wilde keuken!

We koken veel zelf!

Ontdek de smaken van het bos en leer heerlijke gerechten bereiden met zomerse kruiden.

#Vegetarisch #lokaal #seizoen, #vers #lekker #zelfplukken #weilandkruiden

Duik met ons in de keuken en leer zalmbagels maken van worteltjes, sushi van meloen en proef pannenkoekjes met een honing van paardebloemen.

Eenvoudig doch verrukkelijk: 3 maaltijden + noten & fruit, we hebben geen alcoholische dranken beschikbaar. Alle eventuele extra’s neem je zelf mee.

Wil je liever zelf in je maaltijden voorzien vanwege allergieen o.i.d. neem dan alsjeblieft contact op.

Je verblijf

Geen fratsen, Nivonhuizen zijn brandschoon en eenvoudig. We hebben een 1 persoonskamer voor je. Neem eigen lakens mee of huur een setje. Samen op 1 kamer is ook mogelijk. De goede sanitaire voorzieningen zijn gedeeld, wasbak op de kamer. Bij de keuken heb je een voorraadkastje en koelkast ter beschikking. We maken gebruik van de Dennenzaal.

Locatie midden in het bos: Natuurvriendenhuis de Bosbeek, Bosbeekweg 19, Bennekom.

Welkom bij Bosbadderen en Forest bathing Academy, waar kan ik je mee van dienst zijn?