Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bosbaden Trompenburg

november 27 @ 10:00 - 13:00

Op zaterdag 27 november bosbadderen in het Kralingse Arboretum. Dompel je onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en aarde. Dichtbij dennen, sparren of cipressen ervaren jullie de essentie van bosbadderen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren.

Trompenburg Tuinen & Arboretum is de enige botanische tuin waar je ook kunt bosbaden. Dompel je onder in Trompenburg en kom in contact met bomen, bloemen, water en aarde.

Bomen in de hoofdrol!

In Trompenburg Tuinen & Arboretum staan er tientallen soorten naaldbomen, een natuurlijke ‘douche’ in de weldadige stoffen die bomen produceren.

Wat is het precies

Bosbaden of forest bathing is geïnspireerd op het Japanse shinrin yoku. Met zwemmen hebben de activerende wandelingen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur. Het idee achter forest bathing is eenvoudig. Door te vertragen en met alle zintuigen te observeren, kunnen we een verbinding met de natuur opmerken die ons misschien ons hele leven is ontgaan.

Tijdens de wandeling bieden de gecertificeerde gidsen uitnodigingen aan die jullie erbij helpen op je eigen authentieke manier een relatie aan te gaan met de natuurlijke wereld. Bij afloop is er net zoals in Japan een theeceremonie.

Er is geen goede of foute manier om het te doen en het is geweldig voor alle leeftijden; kom gewoon en ervaar het eens voor jezelf. De wandelingen zijn geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring en voor mensen met een beperking.

Kosten

€ 32,- per persoon  + toegang Trompenburg Tuinen & Arboretum (Museumjaarkaart en Rotterdampas geldig) Vul onderstaand formulier in en we sturen u de boekingsinfo per mail.

Gegevens

Datum:
november 27
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,
https://bosbadderen.nl/2020/10/26/bosbaden-in-de-mooiste-tuin/

Locatie

Trompenburg
Honingerdijk 86
Rotterdam, 3062 NX
+ Google Maps