TAKE ME TO THE TREES

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bosbad met Coby van Herk

juni 2 @ 14:00 17:00 CEST

Coby van Herk geeft bijzonder fijne bosbaden, misschien is dat omdat ze ook yoga docent is en meditaties begeleid bij Gimsel Academy. Voor haar sessie op donderdag 2 juni heeft ze een van de mooiste locaties in Zuid-Holland gekozen: het Hoekse duinbos.

Een bosbad heeft niets met baden van doen, laat je zwempak gerust thuis. Je neemt een figuurlijk bad in de atmosfeer van het bos, dat kan achteraf zo prettig zijn als nagenieten van een fijne vakantie.

Jullie gaan op natuurreis in achter de Wilhelminaboulevard in het oeroude duinbos. Hier maak je contact met natuur en bomen die precies zo mochten groeien als het ze zelf aanstond. Het is prachtig op deze mensenluwe locatie. Ideaal om spanning en storende gedachten los te laten, ervaar de verbinding met je omgeving en geniet van vele bijzondere momenten.

Wat is een bosbaden precies?

Een bosbad met Coby van Herk heeft alle goeds van een klassiek georienteerd shinrin yoku bosbad. Vanaf de start lopen jullie naar een rustige plek in het groen. Hier kom je aan met een korte meditatie die Power of Presence wordt genoemd, die doet aan mindfulness denken maar is naar buiten gericht in plaats van naar binnen. Dan begint jouw eigen authentieke natuurreis. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen en zintuigelijke sensaties. Het bosbad is zeer verzorgd wordt afgesloten met een Japans georiënteerde theeceremonie.

Bosbaden is super gezond

Wetenschappers zijn het erover eens: Forest bathing is goed voor de gezondheid en vooral voor stadsmensen een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven. Je voelt je net zo licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie. Deelnemers zeggen ook wel dat ze zich harmonieus en in evenwicht voelen. Na een bosbad slaapt bijna iedereen beter dan voorheen.

Doe je mee?

Meld je rechtspreeks aan bij Coby van Herk via het mailadres cobyvanherk@gmail.com of via onderstaand formulier

€32

Reacties zijn gesloten.