Boek hier je bosbad

De Rotterdampasaanbieding van september is geldig voor de vrijdag middag bosbaden op 2, 16 en 30 september.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoekse bosjes met Coby van Herk

17 september | 15:00 18:00 CEST

Je kunt nu je elke derde zaterdag van de maand bosbaden in het Hoekse Bos. Je wordt hierbij begeleid door Coby van Herk.

Is er een bos in Hoek van Holland?

Ja, en met afstand een van de mooiste natuurgebieden van onze regio. Hier kun je bomen zien zoals je ergens anders mogen groeien. Geniet van de rijke geuren van de zachte grond en het groene licht dat door het koele bladerdak valt.


Je gaat op natuurreis in dit onbekende juweel, we hebben gaan de mooiste plekjes ontdekken. Tijdens de drie uur durende wandeling met maximaal 10 personen worden al je zintuigen gebruikt om contact te maken met het moois dat dit ruige stukje natuurschoon te bieden heeft. Het gebruik van spiegels, comfortabele zitkussens en een uitgebreide Japanse theesessie onder de bladerkronen, zijn enkele van de ontspannende ingrediënten van deze weldadige experience. Maar nog lang niet allemaal: laat je maar verrassen!


Wat is een bosbad precies?


Vanaf de start lopen jullie naar een rustige plek. Hier kom je aan, met een korte meditatie die Power of Presence wordt genoemd, dit doet aan mindfulness denken maar is naar buiten gericht in plaats van naar binnen. Dan begint jouw eigen authentieke natuurreis. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen en zintuigelijke sensaties.


Bosbaden is super gezond


Een bosbad heeft niets met baden van doen, laat je zwempak maar thuis. Je neemt een figuurlijk bad in de atmosfeer van het bos. Na een bosbad kun je je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanning en obsessieve gedachten laten je los, je ervaart de verbinding met je omgeving en geniet van het moment. Forest bathing is goed voor de gezondheid en vooral voor stadsmensen een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven. Je voelt je net zo licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie. Na een bosbad slaapt bijna iedereen beter dan voorheen.


Doe je mee?


Je krijgt een verrukkelijke natuurervaring inclusief de Japans georiënteerde theeceremonie.
Kom op tijd, hoe aardig we je ook vinden, later aansluiten is meestal geen goed idee vanwege de unieke opbouw van de bosbad.
En als het regent? Dan gaan we gewoon door. Regen verbetert de sensorische ervaring en heeft al geresulteerd in gedenkwaardige sessies. Kortom, wat houd je nog tegen? Meld je nu aan en kom bosbadderen in dit prachtig mooie stukje natuur.
Na je aanmelding sturen we je de extra info.
De Hoek van Holland tekst

€32

Coby van Herk

0628206469

Bekijk de site van Organisator

Hoek van Holland

Helmweg 7
Hoek van Holland, 3151 HE
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.

Führungen

Wir spechen Deutsch. Ein Teil unseres Angebotes ist auch auf Deutsch zu buchen. Die öffentlichen Waldbader sind auf Holländisch aber oftmals sind unsere Führer gerne bereit für sie zu übersetzen. Bitte lassen Sie uns beizeiten wissen wenn Sie auf Deutsch begleitet werden wollen.

Guided Tours

We speak English – Most of our programs can be booked in English. The exception being the public tours. These are in Dutch. Some of our guides are more than happy though to translate for you, please let us know in advance what language requirement you have.