Boek

Boek hier je forest bathing.

Of lees eerst meer over hoe zo’n bosbad gaat.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lieve Briefjes in Trompenburg

25 januari | 10:30 13:30 CET

Lieve briefjes dag in Trompenburg, deze themadag stuurt tijdens het bosbad je aandacht naar de stille winternatuur. Geef vorm aan je gevoel en laat je raken door de natuur.

Je gaat op natuurreis in Trompenburg Arboretum en Tuinen, we hebben de mooiste plekjes in de tuinen uitgezocht. Je gebruikt al je zintuigen om contact te maken met de natuurlijke wereld. Spiegels, comfortabele zitkussens en een Japans georiënteerde theesessie zijn inbegrepen.

De week van de lieve briefjes is een landelijk initiatief om mensen aan elkaar te verbinden Gewoon, zomaar! Maar waarom alleen mensen, vroegen wij ons af? De natuur wacht er met erop dat we haar zien en heeft zoveel te geven, we hoeven alleen te luisteren.

Wat is bosbaden precies?

Vanaf de start lopen jullie naar een rustige plek in het groen. Hier kom je aan, met een korte meditatie die Power of Presence wordt genoemd, dit doet aan mindfulness denken maar is naar buiten gericht in plaats van naar binnen. Dan begint jouw eigen authentieke natuurreis. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen en zintuigelijke sensaties.

Bosbaden is super gezond

Je voelt je net zo licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie. Een bosbad betekent dat je figuurlijk bad neemt in de atmosfeer van het bos. Na een bosbad kun je je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanning en obsessieve gedachten laten je los, je ervaart de verbinding met je omgeving en geniet van het moment. Forest bathing is vooral voor stadsmensen een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven.

Kom je?

Geniet van een verrukkelijke natuurervaring inclusief de Japans georiënteerde theeceremonie.

Kom op tijd, hoe aardig we je ook vinden, later aansluiten is meestal geen goed idee vanwege de unieke opbouw van de bosbad.

En als het regent of sneeuwt? Dan gaan we gewoon door. Regen verbetert de sensorische ervaring en heeft al geresulteerd in gedenkwaardige sessies. Meld je nu aan en kom bosbadderen in Trompenburg. Na je aanmelding sturen we je de extra info.

€32 exclusief toegang Trompenburg

Coby van Herk

0628206469

Bekijk de site van Organisator

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam,
+ Google Maps

Lieve Briefjes in Trompenburg

Waldbaden

Wir spechen Deutsch. Ein Teil unseres Angebotes ist auch auf Deutsch zu buchen. Die öffentlichen Waldbader sind auf Holländisch aber unsere Führer sind gerne bereit für sie zu übersetzen. Bitte lassen Sie uns zeitnah wissen wenn Sie auf Deutsch begleitet werden möchten.

Forest Bathing

We speak English – Most of our programs can be booked in English. The exception being the public tours. These are in Dutch. Some of our guides are more than happy though to translate for you, please let us know in advance what language requirement you have.