Boek je bosbad
Als je toe bent aan tijd voor jezelf, dan is een bosbad precies wat je nodig hebt. Je gids begeleidt je bij een milde reis in de natuur. Lees hier wat je kunt verwachten van je bosbad.
Je ontvangt binnen enkele dagen alle info over je boeking. We hebben geen automatische mailservice.

o

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nieuwjaarsdag met de bomen

1 januari 2024 | 14:00 16:30 CET

Nieuwjaarsdag met bomen – Nieuwjaarsdag met bomen. Op 1/1/24 opent Trompenburg, Arboretum en Tuinen de poorten voor bezoekers. Begroet het nieuwe jaar met een verrukkelijk bosbad in de winterse tuinen.

Open je hart

De eerste dag van het nieuwe jaar is een beetje een nieuwe start. Mensen nemen een nieuwjaarsduik, stoppen met roken en proberen weer eens een beter mens te worden.

Jij wil de transitie van het jaar ook uitlichten, maar dan op je eigen manier. In de natuur, in alle rust en bezinning.

Open je hart voor wat er gaat komen. Het slow walking bosbad deze dag is staat in het teken van overgangen, loslaten en het nieuwe leven. Laat het bij je binnenkomen en ervaar de vervulling die de natuur je kan geven. De bomen in hun winterse pracht, de zachtheid van de reuzensequoia, het plezier van de eik en de vervullende geur van de levensboom.

Nieuwjaar met de bomen

Bomen horen bij kerst en oud en nieuw als de poedersuiker op een oliebol: de kerstboom, de krans geurende dennentakken en het kerststukje met hulst. Ze staan symbool voor de kringloop van het leven en belichamen de hoop op nieuw begin, een nieuwe lente. De tuinen zijn in diepe rust en toch is er zoveel schoonheid. Misschien doet dit bosbad je denken aan je eigen ‘slow’ gaven en kwaliteiten, aan jouw manier van rust nemen. Wat je ook ervaart, het is welkom bij de bomen. Onderdeel van het bosbad is een uitgebreide Japans georiënteerde theeceremonie.

Wat is bosbaden ook alweer?

Vanaf de start lopen jullie naar een rustige plek in het groen. Hier kom je met een korte meditatie aan. Dan begint jouw natuurreis. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen. Je gebruikt al je zintuigen om contact te maken met de natuurlijke wereld.
Je voelt je net zo licht en vrij na een bosbad als na een fijne vakantie. Een bosbad betekent dat je figuurlijk een bad neemt in de atmosfeer van het bos. Erna kun je je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanningen verdwijnen, je ervaart de verbinding met de omgeving en geniet van je ontdekkingen. Forest bathing is vooral voor stadsmensen een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven.

Kom je?

Meld je nu aan en kom bosbadderen in Trompenburg. Na je aanmelding sturen we je extra info.

Totaal: € -

Heb je een Rotterdampas, of een vergelijkbare pas uit een andere stad? Dan kun je korting krijgen: een bosbad kost €49,- met een Rotterdampas betaal je € 24,50 (50% korting).

Totaal: € -

Reacties zijn gesloten.


Extra
Heb je behoefte aan speciale voorzieningen of zoek je een bosbad dat beter toegankelijk is? Laat het ons gerust weten. Geef ook aan of je dieetwensen hebt.
Waldbaden
Wir spechen Deutsch. Bitte lassen Sie uns zeitnah wissen wenn Sie auf Deutsch begleitet werden möchten.
Forest bathing
We speak English. Our guides are happy to provide an English spoken forest bathing for you.