Boek

Boek hier je forest bathing.

Of lees eerst meer over hoe zo’n bosbad gaat.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bosbad special: nieuwjaarsdag van de bomen

5 februari | 13:00 16:00 CET

Nieuwjaarsdag van de bomen –

Ook de bomen hebben hun nieuwjaarsdag. Houd jij van bomen en heb je zin in een feestelijk bosbad? Kom dan op zondag, 5 februari naar het bosbad in Trompenburg, Arboretum en tuinen.

Tijdens dit bosbad ervaar je de bomen in hun winterse pracht. Je gaat op een natuurreis langs de mooiste plekjes in de tuinen.  We ervaren de zachtheid van de reuzen sequoia, het plezier van de eik en de kracht van de levensboom. Misschien doet het bosbad denken aan gaven en kwaliteiten nodig zijn om rustig te ontwikkelen, misschien komen er heel andere dingen in je op. Wat je ook ervaart, alles is welkom bij de bomen. Afsluitend is er een theeceremonie.

Nieuwjaarsdag van de bomen

Nieuwjaarsdag van de bomen is oeroud en wordt vooral in Israël gevierd. Oorspronkelijk was het feest een manier om bij te houden hoe oud een boom is en markeerde het de start van een nieuw belastingjaar. Later  vierde men de levensboom en plantte bomen. Tegenwoordig wordt Nieuwjaar van de bomen gezien als de dag waarop ecologie en zorg voor de natuur centraal staan. Het is de dag om na te denken over wat je kan doen voor de natuur en het milieu. Of om gewoon eens wat meer te leren over hoe wonderlijk de natuur soms werkt.

Wat is bosbaden ook alweer?
Vanaf de start lopen jullie naar een rustige plek in het groen. Hier kom je met een korte meditatie aan. Dan begint jouw natuurreis. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen. Je gebruikt al je zintuigen om contact te maken met de natuurlijke wereld.
<span;>Je voelt je net zo licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie. Een bosbad betekent dat je figuurlijk een bad neemt in de atmosfeer van het bos. Erna kun je je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanningen verdwijnen, je ervaart de verbinding met de omgeving en geniet van je ontdekkingen. Forest bathing is vooral voor stadsmensen een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven.

Kom je?

Meld je nu aan en kom bosbadderen in Trompenburg. Na je aanmelding sturen we je de extra info.

Waldbaden

Wir spechen Deutsch. Ein Teil unseres Angebotes ist auch auf Deutsch zu buchen. Die öffentlichen Waldbader sind auf Holländisch aber unsere Führer sind gerne bereit für sie zu übersetzen. Bitte lassen Sie uns zeitnah wissen wenn Sie auf Deutsch begleitet werden möchten.

Forest Bathing

We speak English – Most of our programs can be booked in English. The exception being the public tours. These are in Dutch. Some of our guides are more than happy though to translate for you, please let us know in advance what language requirement you have.