Boek je bosbad
Als je toe bent aan tijd voor jezelf, dan is een bosbad precies wat je nodig hebt. Je gids begeleidt je bij een milde reis in de natuur. Lees hier wat je kunt verwachten van je bosbad.
Je ontvangt binnen enkele dagen alle info over je boeking. We hebben geen automatische mailservice.

o

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Shinrin Yoga bosbad fusion| kick-off 1

8 december | 16:00 17:30 CET

Tijdens de kerstmarkt op Trompenburg, Arboretum en tuinen kun je als een van de eersten meedoen aan shinrin yoga. Shinrin yoga komt voort uit shinrin yoku, het klassieke bosbaden. Shinrin yoga betekent letterlijk woud yoga. Dat zie je al meteen aan de Japanse schrijfwijze met de drie bomen.

森林ヨガ

Shinrin yoga is een echt bosbad maar dan op beweging gericht. Je ontdekt de natuurlijke wereld met heel je lijf. Je spiegelt, voelt en reikt uit. Het is als een dans, een dans met bomen, takken en bladeren. Woud yoga laat je bloed stromen en zorgt ervoor dat ook de koudste tenen weer warm worden.

Shinrin Yoga – het beste van twee werelden

Shinrin yoga is ontwikkeld in samenwerking met de zeer ervaren yoga docente, Coby van Herk. Coby is aansluitend op haar yoga carrière bosbadgids geworden. Samen met Gudrun Feldkamp heeft zij deze sequentie ontwikkeld. Gudrun was op zoek naar kortere en wat meer intensieve bosbaden voor het koude seizoen. Samen zijn ze uitgekomen op deze fusion, het beste van twee werelden.

Wat Shinrin yoga voor je doet

Shinrin yoga is vooral voor bosbaden in stedelijke gebieden een aanrader. Als rust en ruimte beperkt is helpen de oeroude yoga bewegingen om de geest tot rust te brengen. Shinrin yoga is een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven.

Wat is bosbaden ook alweer?

Bij een rustige plek in het groen kom aan je met een korte meditatie. Je natuurreis begint. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen. Je gebruikt al je zintuigen om contact te maken met de natuurlijke wereld.
Je voelt je licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie. Bosbaden betekent dat je je baadt in de atmosfeer van het bos. Na afloop kun je je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanningen verdwijnen, je ervaart de verbinding met de omgeving en geniet van je ontdekkingen.

Prijs

De shinrin yoga bosbaden in januari gaan €19,95 kosten. Een shinrin yoga duurt 6 kwartier. De deelname aan de kick-off tijdens de kerstmarkt is een unieke aanbieding. Je betaalt eenmalig slechts €7,50. Er zijn 2 sessies deze middag, om 16.00 uur en om 18.00 uur

Totaal: € -

Coby van Herk

0628206469

Bekijk de site van Organisator

Gudrun Feldkamp

0644377900

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Honingerdijk 86
Rotterdam,

Reacties zijn gesloten.


Extra
Heb je behoefte aan speciale voorzieningen of zoek je een bosbad dat beter toegankelijk is? Laat het ons gerust weten. Geef ook aan of je dieetwensen hebt.
Waldbaden
Wir spechen Deutsch. Bitte lassen Sie uns zeitnah wissen wenn Sie auf Deutsch begleitet werden möchten.
Forest bathing
We speak English. Our guides are happy to provide an English spoken forest bathing for you.