Categorie├źn
Bosbadgids worden Nieuws

Jullie vroegen….

Jullie vroegen… – is de opleiding nu anders dan 2 jaar geleden toen jullie met Forest bathing Academy begonnen? Ja, en nee.

We leiden je op tot bosbad professional. Je hoort weleens zeggen dat je 10.000 vlieguren moet maken voordat je een echte pro bent. Dat betekent voor bosbaden dat er wereldwijd misschien een dozijn echte pro’s is. We leren allemaal en we leren samen. Pro worden we later, nu leggen we de basis met je om een professioneel werkende bosbadgids te kunnen worden, en ook wij worden er steeds beter in om deze basis te leggen.

Wist je dat erkende bosbadgidsen wereldwijd een vergelijkbare opbouw en technieken hanteren? Je hebt misschien horen praten over ‘de sequentie’, ‘de cirkel’ en ‘de taal van de gids’. Dat zijn begrippen die internationaal in gebruikt zijn en waar wij bosbadgidsen meteen bij weten wat er wordt bedoeld. Deze basis is zowat heilig voor ons en daar gaan we zeker niets aan veranderen.

Je wordt een kei in je vak. Je bouwt theoretische en praktische kennis op die onmisbaar is bij het begeleiden van bosbaden. De lessen van Forest bathing Academy maken je wegwijs, ze vormen je begrip en ontwikkelen je techniek waarbij je oefent in een veilige setting.

Als je bosbadgids wilt worden is het belangrijk dat je informeert naar wat je precies leert. Helaas voldoen lang niet alle aanbieders aan criteria en randvoorwaarden die belangrijk zijn voor je vak.

We zijn een van de eerste opleidingen in Nederland en hebben sinds 2021 14 gidsen getraind.
14 maar?, denk je misschien.
Ja, bosbaden is een jonge tak van sport. Wereldwijd zijn er nog geen tienduizend bosbadgidsen.

Onze basis is krachtig en even sterk als op de 1e dag: dat ons land meer goed opgeleide bosbad gidsen nodig heeft, voor de gezondheid en voor de natuur. Onze commitment is je begeleiden op je pad tot de best mogelijke bosbad gids.

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....

Welkom bij Bosbadderen en Forest bathing Academy, waar kan ik je mee van dienst zijn?