Categorie├źn
Nieuws

Jurk van het bos

Jurk van het bos is gemaakt door Carly Jenkins. ‘Become One with the Forest and the Land’ schreef ze erbij. Ik stel me voor dat ik zo’n outfit had. Hoe gaaf zou dat zijn?

Wist je trouwens dat mos een van de meest eigenwijze planten is? Mos laat zich niet bedisselen en er is wereldwijd maar een handvol mensen die het kunnen aanplanten. Mos bepaald zelf wel of en waar het zich neerlaat.

Is mos duurzaam mos?

Het mos dat je in tuincentra te koop ziet is niet duurzaam geoogst. Mos groeit super langzaam en de vraag overstijgt het aanbod. Vooral bosbodems in Oost Europese landen worden uitgebuit. Wat niet wegneemt dat Jurk voor een bos prachtig is.

Wat wel?

Rendiermos, ook daar kun je een jurk van maken. Vroeger was rendiermos vooral bekend van de landschappen rondom speelgoedtreintjes. Rendiermos is een korstmos. Korstmos is zowel mos als alg en een super materiaal. Je kunt het namelijk laten uitdrogen en het dan weer tot leven wekken met een plantenspuit.

Het oudste mosschilderij dat ik ken is ouder dan 15 jaar! Hiervoor is korstmos op een plaat getakkerd. Als er stukjes los komen schuift de eigenaar ze gewoon weer erin terug. Korstmos groeit goed en is dus een stuk duurzamer dan mos.

Jurk van het bos, Carly Jenkins

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....