Categorieën
Nieuws

Last van Blue Monday?

Last van Blue Monday

Speciaal voor mensen die januari ‘blue monday‘ tegen komen is er een happy bosbad. Om helemaal blij van te worden.

Hoe goedkoop, gezond en bereikbaar de natuur ook is, de weg ernaartoe kan soms hobbelig zijn, vooral als het buiten grijs en nat is.

Ik ken dat zelf ook: Ik zit niet goed in mijn vel, ben geïrriteerd, erger met over wat ik wel of niet  voor elkaar krijg en voel ik me overweldigd door de alledaagse hobbels en bobbels op mijn pad.  En ja, vooral in januari heb ik daar last van.

Op zo’n moment is het fijn om een vriend te hebben die weet wat hij moet doen. “Wanneer ben je voor het laatst in de natuur geweest? ” vraagt hij dan subtieltjes. Ik kan me dan wel voor mijn kop slaan: Ja, juist, dat is wat ik moet doen om me beter te voelen. Veel te lang geleden alweer. Ik doe mijn lange broek aan, pack een fles water en een appel en trek er voor een middagje op uit. Lekker bosbaden!

Het effect van de natuur op het welzijn is natuurlijk geen  magie, wetenschappers hebben al lang en breed bewezen dat natuur het perfecte middel is tegen depressies, hart- en vaatziektes, diabetes en nog zowat stadskwalen. Alleen vergeet ik altijd weer dat natuur ook de remedie is tegen mijn onbehagen. 

Ben je ook zo iemand die niet stil kan zetten om eens diep te mediteren? Tuur je liever naar de boomtoppen dan aandacht te besteden aan de adem op je bovenlip?  Deel dan jouw manier om in de natuur tot rust te komen, ik vind het erg leuk om van je te horen.

Of reserveer gelijk voor het blue monday bosbad, gaan we samen blij worden in de 50 tinten grijsgroen.

 • Uitnodiging van de week: Marina Abramovic en de boom
  Marina Abramovic en de boom Performancekunstenaar Marina Abramovic verrijkt onze werkelijkheid met ingrijpende performances en beelden. Er is geen andere kunstenaar die ons intens en rechtstreeks werk maakt. De afgelopen jaren gaat haar werk ook over de relatie met de natuur. In de serie ‘Cleaning the house’ neemt ze ons daarin mee. Ze vraagt ons […]
 • What’s in a name?
  What’s in a name? Onder forest bathing gidsen is de ‘ongoing discussion’ of je nu wel of niet namen van planten en bomen kunt betrekken bij je bosbad. Toen ik 5 jaar geleden mijn opleiding deed was de instructie: niet doen! Hoeveel je ook weet van de natuurlijke wereld, een berk weet niet dat ze […]
 • Jullie vroegen: wat maakt Forest bathing Academy anders dan andere opleidingen?
  Over een paar maanden start de volgende training voor bosbadgidsen.Jullie vroegen: wat maakt Forest bathing Academy eigenlijk anders dan andere opleidingen? Nr 1 is dat FbA geen eiland is. Onze bosbadgidsen blijven elkaar vinden en doen samen klussen. Dat klingt misschien gewoon, maar geloof me, dat is het niet.Nr 2 is dat we real time […]
 • Connect met de aarde
  Connect met de aarde Met zwemmen heeft een bosbad niets te maken, eerder met jezelf onderdompelen in de natuur en baden in de geuren en de geluiden onder de bomen. Ga de natuur in. Loop langzaam, terwijl je wat je ziet, hoort en ruikt tot je neemt. Wees je bewust van je omgeving. De fluitende […]
 • Outdoor Office Day
  Ga voor groen op Outdoor Office Day, die valt dit jaar is op 18 juni. Ons voorstel voor jullie; ga fijn bosbaden met je team.  Net voor het nieuws op NPO1 hoor ik dat investeren in vitaliteit je €1,49 voor elke euro oplevert. Veel! ‘Mooi toch! Daar gaan we voor’, denk je dan en je […]