Categorie├źn
Nieuws

Masters Forest bathing Academy doen Medicine Walk

Medicine Walk?
WTF… het was 2018 en ik had geen idee wat ik daarmee moest.
Het was de laatste dag van mijn ANFT training tot forest bathing gids en Ben Page stuurde me erop uit. Stilte? Contemplatie? Een hele dag?  En wat is dan die medicine?

Sindsdien ben ik vele Medicine Walks verder en ja, morgen begeleid ik de eerste Medicine Walk voor mijn studenten bij Forest bathing Academy.
Er blijkt toch weer een heel verschil te zijn tussen doen en overdracht. Weken ben ik er al mee bezig om het onbenoembare uitlegbaar te maken.
Het helpt om een Medicine Walk niet alleen te doen.
Het helpt om de ceremonie goed af te bakenen.
Het helpt om tussentijds iets te hebben om je aan vast te houden.
Maar nodig is dat niet.

De natuurlijke wereld heeft er een handje van om je precies dat te geven wat je nodig hebt. Ze is een spiegel van je vraag.
Misschien is het belangrijkste wel dat je je vraag goed stelt. Net als bij het orakel van Delphi zal het antwoord dat je krijgt zo duidelijk zijn als je vraag. Net als drieduizend jaar geleden kan het zomaar zo zijn dat je het antwoord niet wilt horen. Al te bekend voor me. Het niet willen zien en dan toch iets diep van binnen zacht en blij voelen worden.

Met de Medicine Walk halen mijn studenten de oogst van hun studie op, de oogst die tegelijkertijd de zaadjes bevat waar ze mee verder gaan.
#forestbathingtherapy #bosbad #shinrinyoku @bosbadderen.nl @carolinekruysifix Farahnash Soekhlal Femke Banga #medicine #training

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....