Categorie├źn
Nieuws

Na de dood ben je boom

Na de dood ben je boom aldus de filosoof Emanuele Coccia. Bij een crematie verandert het lijf en komt CO2 vrij. Bomen nemen jouw CO2 op.

Wat gebeurt er als je dood gaat? “Het universum heeft er een mooie ster bij gekregen”, las ik op de in memoriampagina van mijn onlangs overleden buurvrouw. Een ster. Het universum. Woorden die bedoeld zijn om te troosten, maar ze resoneren niet bij me. Koude zonnen, lichtjaren verwijderd, ze raken geen doel.

Emanuele Coccia, de Italiaans Franse filosoof en schrijver van The Life of Plants hoorde ik vertellen over wat er gebeurt bij een crematie. Het lijf verandert door het vuur en wordt CO2. Bomen nemen je CO2 op.

Na je dood ben je boom. Dat is pas mooi

Zin in meer bomennieuws?

IK MELD ME AAN VOOR BOSBAD NIEUWS

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info