Categorie├źn
Bosbaden

Natuur op recept

Bosbaden heeft geweldige effecten op hoe u zich voelt en hoe gezond u bent. De wetenschap is het erover eens: mensen worden aantoonbaar gezonder van bosbaden. En toch hoeft u bij een bosbad geen sixpack te kweken, geen therapeut uw geheimen te vertellen en u hoeft ook geen bomen te knuffelen. Milde natuurervaringen zorgen ervoor dat u zich gelukkiger voelt. Stress en depressies nemen af. Het hart herstelt, de bloedsuiker komt in evenwicht en K cellen, verantwoordelijk voor uw weerstand, nemen meetbaar toe. We hebben een kleine literatuurlijst hierover samengesteld voor geïnteresseerden.

Dus wat maakt forest bathing zo lekker en gezond?

Forest bathing herstelt de diepgewortelde relatie van de mens met de natuur. Wij mensen hebben meer dan 6 miljoen jaar in een symbiose met de natuur geleefd. De verstedelijking heeft ons gevoelig gemaakt voor welvaartsziekten zoals stress en hart- en vaatziekten. Het lichaam reageert onmiddellijk op een bosbad. De bloeddruk zakt, spanning vloeit weg en stress verdwijnt aantoonbaar. Dat laten we u graag zelf ervaren.

Shinrin Yoku – de groeten uit Japan

Bosbaden komt uit Japan en heet daar Shinrin Yoku. Shinrin Yoku baseert zich op oeroude oosterse leefstijlen en nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Het is in de jaren 80 van de vorige eeuw ontwikkeld om de gezondheid van de jonge beroepsbevolking te herstellen. Forest bathing wordt op recept voorgeschreven door huisartsen in Schotland, Duitsland, Canada en Japan.

Hey, hoe was je bosbad? laat van je horen!