Categorieën
Bosbadgids worden

Prijs van de opleiding Bosbadgids

In 2024 kost je opleiding tot bosbadgids € 2.990 ex.btw voor 16 lesdagen in de natuur.

De prijs is inclusief of Wildernis EHBO of de cursus (thee) planten en kruidenkunde. De theeplantentraining is meestal in het voorjaar, de wildernis EHBO in het najaar. De prijs is exclusief overnachting, verblijf en lunch. Koffie, thee en snacks zijn inclusief.

Neem je deel aan de opleiding die in het najaar start, dan krijg je in de overbruggingsmaanden (december t/m maart) een kosteloze maandelijkse groepscall waarin we boeken en bomen bespreken.

Betalingsregeling

Er is een fijne betaalregeling mogelijk waar veel studenten gebruik van maken. Betaal bij het begin van je opleiding € 1.500 ex.btw en halverwege € 1.450 ex.btw of neem contact op voor een andere wijze van afbetalen zoals tweemaandelijks. In overleg is korting mogelijk voor deelnemers van groep 6 en groep 7 die aantoonbaar minder draagkrachtig zijn.

STAP en andere financiers

Meerdere studenten van Forest bathing Academy hebben de opleidingskosten vergoed gekregen bijvoorbeeld via hun werkgevers en gemeente. De opleiding tot bosbadgids komt niet in aanmerking voor Stap subsidie. De overheid stopt met STAP en wel voordat we zelf via de BBGN zijn toegelaten. Om Stap aan te kunnen bieden moet een overkoepelende brancheorganisatie de onderwijskwaliteit bewaken. De branchevereniging Bosbadgidsen Nederland heeft de gezamenlijke kwaliteitscriteria nog niet vastgesteld. 

Prijsstijging 2024

In 2024 stijgt de prijs voor de opleiding tot bosbadgids in twee stappen. De kostenstijging is nodig om effectief te kunnen blijven werken. Er is groeiende belangstelling om de opleiding tot bosbadgids te volgen. Dat betekent stijgende kosten voor accommodatie en voorzieningen.

  • Vanaf 1 januari 2024 is de prijs van de opleiding € 2.990,- ex BTW
  • Op 1 juni 2024 stijgt de prijs van de opleiding voor groep 7 met € 690,- naar € 3680,- ex BTW