Categorieën

Retraite in het bos

Take it to the trees: ontdek jouw plek in de natuur met natuurdans en forest bathing. Retraite in het bos, 18 t/m 20 augustus.

Ontspan, geniet en doe mee aan geweldige natuurworkshops. Dompel je onder in de natuurlijke wereld. Met Shinrin Yoku, natuurdans, wildpluk boskeuken, verhalen bij het vuur, natuurcoaching en meer

Er even helemaal uit, de retraite in het bos is voor mannen en vrouwen die nieuwe ontdekkingen willen doen, in stilte of met elkaar. Je lichaam voelen, je ziel de ruimte geven en verbinding vinden in de natuurlijke wereld.

Nature’s candy store

Er wachten fijne workshops op je, kies waar jouw hart naar uitgaat of relax onder de boomkruinen. Ester en Gudrun zijn je toegewijde gids bij de mooiste workshops. Wilde je altijd al de vervoering van een bosbad beleven? Heb je misschien behoefte aan reflectie, dan is natuurcoaching voor jou. Breng lichaam en geest bij elkaar door de dansworkshop en geniet van de verrukkelijke seizoensgerechten.

Miljoenen jaren lang hebben wij mensen in evenwicht met de natuur geleefd. Stel je voor dat je weer toegang kon krijgen tot de grootste bron van energie en inspiratie. Op dit lange weekend verbind je jezelf opnieuw met de natuur. Geef je ware zelf zijn leidende kracht in je leven terug. Vind je essentie en begin relaxed aan het seizoen.

TAKE IT TO THE TREES

Stem af op een diepere wijsheid. Noem het intuïtie, de natuur of het universum – in het bos vind je precies die boodschap die jij op dat moment nodig hebt. Bij de workshops van de retraite ontdekken we wijsheden om te integreren in ons leven. Dat maakt het mogelijk om te helen en weer een te worden met onze eigen oorspronkelijke natuur en te luisteren naar wat de aarde met ons wil delen.

vrijdagavond, 18 augustus, aankomst vanaf 15.00 uur zaterdag, 19 augustus, tussen 9.30 – 21.00 uur zondag, 20 augustus, tussen 9.30 – circa 16.00 uur NIVON Natuurvriendenhuis Bosbeekweg 19-21 6721 MH Bennekom

#DANS! Ontmoet jezelf in duizendvoudige vormen.

Heb je ooit de behoefte gevoeld om over een zonnig weiland te rennen, met je armen gespreid en je hart wijd open? En als je in de buurt van oude eiken en dennen staat, voel je dan kalmte en stilte in je? Je lichaam reageert op de aangeboren verbinding met de natuur! Bij de dansworkshop ontdek en hervind jij jouw natuurlijke bewegingen via uitnodigende inspiratie en impulsen uit de natuur. Je zintuiglijke waarneming, beleving en beweging komen bij elkaar. Zo ontstaat jouw flow – in verbinding met jezelf, de anderen en de natuur om je heen. Hier is vrije ruimte voor onderzoeken en experimenteren met jouw authentieke bewegingen zonder goed of fout en oordeel. Je lichaamsbewustzijn groeit en je energie stroomt. Door in de natuur te dansen voel je dat je extra gelukstofjes aanmaakt. Het is een heerlijk vervullende, speelse en creatieve belevenis. Laad heerlijk op, verwonder en ontspan.

Forest bathing – bosbad retraite special

Bosbaden is meer dan jezelf even loskoppelen van alle technologie en de ruis van het moderne leven, het stelt je instaat je te verbinden met iets dat zoveel groter is dan wijzelf. Je stemt af op een diepere wijsheid. Noem het intuïtie, de natuur of het universum – het heeft precies die boodschap voor je die jij op dat moment nodig hebt. We leren om de boodschappen te horen en te integreren in ons leven. Dat maakt het mogelijk om te helen en weer een te worden met onze eigen oorspronkelijke natuur en te luisteren naar wat de aarde met ons wil delen. Forest Bathing komt van de Japanse praktijk van shinrin-yoku, wat ‘weelderig verblijf onder de bomen’ betekent. Deze praktijk heeft aspecten die aan mindfulness doen denken, maar is meer naar buiten gericht dan naar binnen. Shinrin Yoku is een wetenschappelijk bewezen methode om hartslag en bloeddruk te verlagen, stress te verminderen, het immuunsysteem te stimuleren en je algehele welzijn te verbeteren. Misschien nog belangrijker is dat onder de bomen de geest kalmeert en gevoelens van ontzag op worden gewekt, die beide leiden tot rust en evenwicht – voor de deelnemers en hun dagelijkse omgeving.

Esther GernetteFrisse Move #Dansexpressie en #Natuurcoaching

Wat anderen zeggen over Esther’s Dansexpressie en Natuurcoaching

Jouw workshop gaf me veel plezier, creativiteit en fantasie”

Genevieve K.

Vrij zijn zonder na te denken wat moet en je laten leiden door wat mag, zo kom ik dicht bij mezelf.

Diana M.

Het was mooi om bij de natuurcoaching zo vanaf een afstandje te kunnen kijken naar mijn situatie. Me te laten inspireren en voeden door de natuur. Het heeft inzichten gegeven. Ik zie de plek nog voor me en kan zo wanneer ik maar wil weer naar mijn situatie kijken als tijdens de natuurcoaching.

anoniem

Gudrun Feldkamp

#Forestbathing gids en trainer

Wat anderen zeggen over Gudrun’s #Bosbaden

Het was een prachtige ervaring voor alle zintuigen. Een middagje bosbadderen gaf mij een zodanig ontspannen gevoel dat het leek alsof ik een week met vakantie was geweest. Hoop dit jaar weer mee te kunnen doen.

Tineke N.

Wat is bosbaden zalig! Een weldaad voor lichaam en geest. Echt voor herhaling vatbaar.

Marja M.

Met wie ga jij je een weekend onderdompelen in de natuurlijke wereld, deel deze pagina gerust