Categorieën
Nieuws

Shinrin meets yoga 森林ヨガ

Shinrin Yoga – het beste van twee werelden

Shinrin yoga is een echt bosbad maar dan op beweging gericht. Je ontdekt de natuurlijke wereld met heel je lijf. Je spiegelt, voelt en reikt uit. Het is als een dans, een dans met bomen, takken en bladeren. Woud yoga doet het bloed stromen en zorgt ervoor dat ook de koudste tenen weer warm worden.

Shinrin yoga komt voort uit shinrin yoku, het klassieke bosbaden. Shinrin yoga betekent letterlijk woud yoga. Dat zie je al meteen aan de Japanse schrijfwijze met de drie bomen.

森林ヨガ

Shinrin yoga is ontwikkeld door een zeer ervaren yoga docente, Coby van Herk. Coby is aansluitend op haar yoga carrière bosbadgids geworden. Samen met Gudrun Feldkamp heeft zij deze sequentie ontwikkeld. Gudrun was op zoek naar kortere en wat meer intensieve bosbaden voor het koude seizoen. Samen zijn ze uitgekomen op deze fusion, het beste van twee werelden.

Wat Shinrin yoga voor je doet Shinrin yoga is vooral voor bosbaden in stedelijke gebieden een aanrader. Als rust en ruimte beperkt is helpen de oeroude yoga bewegingen om de geest tot rust te brengen. Shinrin yoga is een goede methode om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven.

Wat is bosbaden ook alweer?

Bij een rustige plek in het groen kom aan je met een korte meditatie. Je natuurreis begint. Soms leg je maar een kort stuk af, maar deze meters zijn vol gewaarwordingen. Je gebruikt al je zintuigen om contact te maken met de natuurlijke wereld. Je voelt je licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie. Bosbaden betekent dat je je baadt in de atmosfeer van het bos. Na afloop kun je je aandacht weer richten op wat jij belangrijk vindt. Spanningen verdwijnen, je ervaart de verbinding met de omgeving en geniet van je ontdekkingen.

Prijs

De shinrin yoga kost €19,95 kosten en duurt ruim anderhalf uur. Het wordtbgehouden in de mooiste parken en stadstuinen van Rotterdam.  Locaties en tijden worden volgende week gepubliceerd.

Kick-off op 8 december
Tijdens de kerstmarkt op Trompenburg, Arboretum en tuinen kun je als een van de eersten meedoen aan shinrin yoga.

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....