Categorieën
Bosbaden nieuws

Stilte in de stad, drie bosbaden in de stadsnatuur

Weg stress, welkom in het bos

Ken je dat? Opdrachten die maar niet afkomen, je partner die je scheef aankijkt, van alle stress heb je geen focus meer. Als je een beetje klem zit, kan een bosbad precies de interventie zijn die je nodig hebt. Je hoeft aan niemand te vertellen wat je dwars zit, je laat gewoon de bomen het werk doen. Je gids begeleidt je bij een milde reis naar jezelf in de natuur waardoor je kunt focussen, de ratrace zijn dwang verliest en je weer blij wordt. Je maakt contact met jezelf, elkaar en de natuur. 

De bijeenkomsten duren een halve dag en zijn erop gemaakt deelnemers een geluksgevoel te laten ervaren door verbinding met de natuur. Met de zintuigen wijd open neem je de omgeving waar als nooit tevoren, je maakt contact met de eeuwenoude wijsheid inherent aan bomen en planten en ervaart ontzag, verwondering, verbondenheid en vertrouwen. 

ITér of kruidenvrouw, bosbaden is voor iedereen 

Iedereen maakt zijn eigen authentieke natuurreis. Mensen met religieuze of esoterische aanleg zullen een bosbad anders ervaren dan mensen die meer zakelijk en rationeel georiënteerd zijn. De helende werking van het bos is er voor iedereen. 

Wat maakt een bosbad zo helend?

Wetenschappers zijn het erover eens: Forest bathing is gezond en vooral voor stadsmensen een ideale manier om tot rust te komen en het welbevinden een boost te geven. Je voelt je net zo licht en geactiveerd na een bosbad als na een fijne vakantie. Je kunt je aandacht weer richten op wat belangrijk voor je is. Je slaapt beter. Spanning en verstorende gedachten laten los. We hebben een stapel vaktilteratuur verzameld voor wie er eens in wil duiken. 

Wie is mijn bosbad gids?

Je doet mee aan een forest bathing van Bosbadderen.nl  Gudrun Feldkamp is eigenaar en een van de eerste bosbad gidsen in Nederland. Je bosbad is met haar of een van de andere gediplomeerde gidsen. Al onze bosbaden zijn zeer verzorgd en inclusief de Japans georiënteerde theeceremonie.

Met de tram naar je bosbad

De locaties van Stilte in de stad liggen binnen de Rotterdamse stadsgrenzen en zijn uitstekend per openbaar vervoer bereikbaar. Voor een bosbad hoef je geen uren in de auto te zitten om in  ongerepte natuur te zijn, de menselijke natuur hoort er bij forest bathing namelijk gewoon bij. Door de technieken die je gids toepast zul je dat niet als last ervaren. 

Datums en locaties

Wist je dat er echte natuurgebieden in Rotterdam liggen? Een daarvan is De Esch, in het Kralings drinkwaterleidingterrein. Hier en in nog 2 machtig mooie stadsparken is stilte in de stad. Serie van 3 bosbaden ‘Stilte in de stad’ 

13 november in het Park bij de Euromast, start 13.00 uur tot circa 16.30 uur. 

4 december in de Esch,  start 13.00 uur tot circa 16.30 uur. 

18 december in het Kralingse bos, start 13.00 uur tot circa 16.30 uur. 

Aanmelden kan per individueel bosbad of voor de reeks. 

Aantrekkelijke korting bij Stilte in de stad

In november en december is er een serie van 3 bosbaden ‘Stilte in de stad’, je kunt per bosbad meedoen (€32,-, klik de locaties aan) of je boekt de serie (€64,-)  en betaalt maar voor twee van de drie bosbaden. De bos retraite naar de stilte laat je groeien naar een nieuw begrip van jezelf en een diepe verbinding met de natuur.