Categorie├źn
Nieuws

Uitnodiging: Bosbad met je hond

Uitnodiging van de week: Bosbad met je hond

Heb je zin om erop uit te gaan? Dan heb ik een fijne bosbad uitnodiging voor je om met je hond te bosbaden. Een bosbad doe je nooit alleen. Er is altijd contact met de natuurlijke wereld, hoe leuk is het als je je ervaringen met een dierbaar levend wezen kunt delen. Deze uitnodigingen nodigen je letterlijk uit om je aandacht te verleggen en je pas te vertragen.

Voorbereiding

Bereid je voor op deze uitnodiging: neem een plaid me om op te zitten. Laat je telefoon huis of zet hem uit, neem wat te drinken mee. Ga de natuur in en kijk eens goed om je heen. Zoek dan een plek op waar je wilt zijn.

Pleasure of present

Pleasure of present is een mindfulness meditatie die ervoor zorgt dat je aankomt op je plek. Wat zie je bewegen? Steek je neus in de wind en ruik. Pak een handvol blad, een tak of wat aarde van de grond en ruik daaraan aan, laat het dan gaan. Volg het geluid van de windvlagen in de bomen. Adem diep in en uit. Wat jij uitademt wordt door alles wat je omringt opgenomen. Je bent verbonden met de natuur om je heen.

Nadine Mazzola werkt in de VS en is als forestbathing guide gespecialiseerd in bosbaden met honden. Haar boek brengt de diepe band die we met onze honden hebben en onze relatie met de natuur bij elkaar. Een must-have voor hondenbezitters die stress en angst voor hun hond en zichzelf willen verminderen.

Bosbaden met gids

Met deze bosbad uitnodigingen is het altijd fijn om naar buiten te gaan. En toch kan het dat je het lastig vindt om in je eentje te focussen op de natuur om je heen.┬á Dat is ook niet zo makkelijk om ineens te gaan doen. Wil je eens zonder afleiding het diepe in en je natuurervaring versterken? Misschien helpt het je om eens een bosbad met gids te doen. Bij een begeleid bosbad pik je snel de fijne kneepjes op. In de agenda staan bosbaden waar je van harte welkom bent. Uitnodigingen verleiden om je aandacht te verleggen en je pas te vertragen. Als abonnee van de Bosbadder nieuwsbrief ontvang je elke week zo’n fijne uitnodiging om op eigen houtje te gaan bosbaden. Misschien wel je jouw ervaring met je beste vriend wel met ons delen? Tag ons op social media, please