Categorie├źn
Nieuws

Uitnodiging: ruik eens …

Heb je zin om erop uit te gaan? Dan heb ik een fijne bosbad uitnodiging voor je om mee te nemen. Deze week gaat de uitnodiging over prettige geuren die iets voor je betekenen. Ga op zoek naar geuren in de natuur die je een fijn gevoel geven, misschien iets van vroeger? Uitnodigingen nodigen je letterlijk uit om je aandacht te verleggen en je pas te vertragen.

Begin deze uitnodiging door eerst je zintuigelijke waarneming te verruimen: Kijk eens goed om je heen, wat zie je bewegen? Steek je neus in de wind en ruik. Pak een handvol aarde van de grond en ruik daar eens aan. Volg het geluid van de windvlagen in de bomen. Sluit je ogen en neem het licht waar aan de binnenkant van je oogleden. Ervaar de temperatuur van de lucht in je mond, voel hem op je gezicht en op je handen. Adem diep in en uit. Besef: dat wat jij uitademt wordt door alle bladeren om je heen opgenomen. Je bent verbonden met de natuur om je heen.  

Ga dan op geurentocht. Ontdek je plek door te ruiken, te snuffelen, je te laten leiden door vlagen deur. Waar voel je je toe aangetrokken? Herken je de geur? Wist je dat je geur kunt intensiveren door wrijving en warmte? Probeer het eens uit. Tip: soms kun je zelf niet zo goed ruiken, dan helpt het om je neusvleugels warm te wrijven.

IK MELD ME AAN VOOR BOSBAD NIEUWS

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info