Categorieën
Nieuws

Uitnodiging van de week: de mollendans

Uitnodiging van de week: de mollendans – heb je zin om erop uit te gaan? Dan heb ik een leuke uitnodiging voor je.

Voorbereiding

Bereid je voor op deze uitnodiging: neem eventueel een plaid me om op te zitten. Laat je telefoon huis of zet hem uit, neem wat te drinken mee. Ga de natuur in en kijk eens goed om je heen. Zoek dan een boom op waar je bij in de buurt wilt zijn.

Pleasure of present

Pleasure of present is een meditatie die ervoor zorgt dat je aankomt op de plek.

Wat zie je bewegen? Steek je neus in de wind en ruik.

Pak een handvol blad, een tak of wat aarde van de grond en ruik daaraan aan, laat het dan gaan.

Volg het geluid van de windvlagen in de bomen.

Adem diep in en uit. Wat jij uitademt wordt door alles wat je omringt opgenomen. Je bent verbonden met de natuur om je heen.

De mollendans

Heb je weleens van de mollendans gehoord? Nee, natuurlijk niet. Dat wist ik ook niet totdat ik van de nationale mollentelling had gehoord. En laat de mollendans nu een perfecte winterse aanleiding zijn om te bosbadderen. Dus hup, de deur uit en naar de velden.

Met dit weer zie je geen mol lopen. Maar de hopen donkere aarde in de morsige grasvelden zijn niet te missen. De molshopen hopen vormen lange golvende lijnen en cirkels over de velden. Vandaar het woord mollendans. De mollenman graaft deze ondergrondse pirouettes omdat zijn romantische tijd aanbreekt en hij op zoek gaat naar de meiden. Hartje februari blijkt dus een ideaal tijdstip van de vlinderstichting om ons op te roepen tot mollentelling.

Naast de fisimatenten van de mannelijke mol gaan mollen in het algemeen dieper graven als het vriest. Daardoor komen er nieuwe hoge molshopen. Dat doen ze omdat alles wat ze lekker vinden, wormen larven enzovoort, nu ook dieper gaat. Ze gaan hun maaltijd achterna en wij zien de sporen van wat er diep onder de grond leeft.

Voor ons is de mollentelling een mooie aanleiding om erop uit te trekken en heerlijk te gaan bosbadden in de natuur. Blijf eens staan bij een molshoop. De Mol herinnert je eraan dat er naast koude aarde ook zachtheid is, de dans, de wens om te ontmoeten, zij het kortstondig, want mollendames houden wel van seks maar niet van gezelschap. Dus juist hier en nu, op dit moment waar alles dood en koud lijkt, is er volop leven wat zo zijns weegs gaat onder je voeten.

Vergeet niet de mollenhopen te tellen en door te geven aan de Vlinderstichting

Vond je dit een leuk artikel? Lees meer uitnodiging van de Week

De Bosbad Cadeaubon

Misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven....

Welkom bij Bosbadderen en Forest bathing Academy, waar kan ik je mee van dienst zijn?