Categorieën
Nieuws

Uitnodiging van de week: Marina Abramovic en de boom

Marina Abramovic en de boom

Performancekunstenaar Marina Abramovic verrijkt onze werkelijkheid met ingrijpende performances en beelden. Er is geen andere kunstenaar die zulk intens en rechtstreeks werk maakt. De afgelopen jaren reflecteert Abramovicop haar relatie met de natuur. In de serie ‘Cleaning the house’ neemt ze ons daarin mee. Ze vraagt ons deel te nemen en vertelt hoe we dat moeten doen. “Omhels die boom, vertel wat je bezwaart, en voel wat er met je gebeurt.”

Bij forest bathing zouden we misschien niet zo direct aan je vragen om een boom heel stevig te omhelzen. Of misschien ook wel.

Voorbereiding

Bereid je voor op deze uitnodiging: neem een plaid me om op te zitten. Laat je telefoon huis of zet hem uit, neem wat te drinken mee. Ga de natuur in en kijk eens goed om je heen. Zoek dan een plek op waar je wilt zijn.

Pleasure of present

Pleasure of present is een mindfulness meditatie die ervoor zorgt dat je aankomt op je plek. Wat zie je bewegen? Steek je neus in de wind en ruik. Pak een handvol blad, een tak of wat aarde van de grond en ruik daaraan aan, laat het dan gaan. Volg het geluid van de windvlagen in de bomen. Adem diep in en uit. Wat jij uitademt wordt door alles wat je omringt opgenomen. Je bent verbonden met de natuur om je heen.

Marina Abramovic en de bomen

IK MELD ME AAN VOOR BOSBAD NIEUWS

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info