Vind je gids: Mirjam de Boer

Mirjam de Boer

Bosbad gids

Forest Bathing guide in Utrecht, Amelisweerd en het bos rondom Utrecht

Mirjam de Boer van The Art of Forest Bathing is bosbadgids in Utrecht Stad e.o. Zij geeft iedere maand bosbad sessies in de parken en de bossen rondom Utrecht en op landgoed Amelisweerd (Bunnik). Mirjam begeleidt een aantal jaar mensen met de natuur als bron van inspiratie als wandelcoach en begeleider van diverse natuur workshops. Zij heeft met veel plezier de inspirerende opleiding tot bosbad gids bij de Forest Bathing Academy gevolgd in 2021-2022.

Bosbaden of Forest Bathing ziet zij als een hele aardse activiteit waarbij je beter contact krijgt met je lijf. Tijdens een bosbad kun je een diepe ontspanning ervaren. Door te oefenen met je zintuigen en je bewust te worden van de natuurlijke wereld om je heen, ga je uit je hoofd en landt je meer in je lijf.

“Voor mij is bosbaden vertragend, inspirerend en speels. Tijdens een bosbad ben ik me volledig bewust van planten, bomen en dieren om me heen. Ik zie en hoor zoveel. Om me heen, maar ook verder weg. Als meer mensen gaan bosbaden, zullen zij ook beter voor de natuur willen zorgen. Dat moet wel. Door bosbaden besef je meer dan ooit dat je onderdeel uitmaakt van de natuur”.

Zo hoopt Mirjam veel mensen te inspireren vaker de natuur in te gaan. Niet alleen de mooie bossen op de Veluwe, maar ook de natuur in het klein in en rondom de stad. De natuurlijke wereld is overal, als je maar goed kijkt, luistert en voelt.