Categorie├źn
Bosbadgids worden

Waar werken gidsen?

Waar werken gidsen? Bij Forest bathing academy leer je een klassiek bosbad geven, dat is de basis van je beroep. De meeste bosbad gidsen zijn zelfstandig, er zijn verschillen tussen ondernemers en free-lancers. Ondernemers bouwen een eigen praktijk op, free-lancers werken in opdracht.

Forest bathing Academy leidt professionals op die instaat zijn om groepen van diverse achtergronden een kwalitatief hoogwaardige forest bathing aan te bieden aan doelgroepen van hun keuze.

Waar kan ik als bosbad gids werken?

Bosbad gidsen kom je op veel plekken tegen, houd er wel rekening mee dat je de eerste jaren naast je praktijk als bosbad gids een secundaire inkomstenbron nodig hebt.

  • als recreatie gids voor particulieren
  • als burn-out coach die het herstel begeleid
  • in de geestelijke gezondheidszorg
  • bij inrichting van groene bedrijventerreinen en meervoudig gebruik van recreatiegebieden
  • ondernemer op het gebied van (eco)recreatieve bedrijfsuitjes
  • vitaliteitscoach
  • aanvullend op de praktijk als coach, natuur-milieu-educatie of natuurbegeleider.
  • partnerships met huisartsen, verzekeraars of organisaties op het gebied van bedrijfsgezondheid.

Na de opleiding

Natuurlijk kun je als gids je eigen gang gaan, maar er is hulp en community voor als je liever de krachten bundelt. Al tijdens de opleiding ontdek je wat andere gidsen doen en met wie je een coalitie aan zou willen gaan. Na het afronden van je opleiding begint je weg als zelfstandige gids. Je probeert uit, verkent en leert door zoveel mogelijk te gidsen en actief je kennis en ervaring te verdiepen. Daar helpen we elkaar bij door intervisie en aanvullende trainingen. Je zorgt voor eigen opdrachten en/of werkt mee aan gezamenlijke projecten.

Een gids is geen eiland

Je draagt de gedeelde visie over forest bathing uit, in lijn met de internationale ANFT criteria. Je draagt bij aan het vakmanschap van jezelf en anderen als gids door bijscholing en verdieping op te zoeken.