Categorieën
Achtergrond

Natuur op recept

Bosbaden heeft geweldige effecten op hoe u zich voelt en op hoe gezond u bent.

De wetenschap is het erover eens: mensen worden aantoonbaar gezonder van bosbaden. En toch hoeft u bij een bosbad geen sixpack te kweken, geen therapeut uw geheimen te vertellen en u hoeft ook geen bomen te knuffelen. Milde natuurervaringen zorgen ervoor dat u zich gelukkiger voelt. Stress en depressies nemen af. Het hart herstelt, de bloedsuiker komt in evenwicht en K cellen, verantwoordelijk voor uw weerstand, nemen meetbaar toe. We hebben een kleine literatuurlijst hierover samengesteld voor geïnteresseerden.

Dus maakt forest bathing zo lekker en gezond?

Forest bathing herstelt de diepgewortelde relatie van de mens met de natuur. Wij mensen hebben meer dan 6 miljoen jaar in een symbiose met de natuur geleefd. De verstedelijking heeft ons gevoelig gemaakt voor welvaartsziekten zoals stress en hart- en vaatziekten. Het lichaam reageert onmiddellijk op een bosbad. De bloeddruk zakt, spanning vloeit weg en stress verdwijnt aantoonbaar. Dat laten we u graag zelf ervaren.

Forest bathing of zoals het in Japan heet, Shinrin Yoku is in de jaren 80 van de vorige eeuw ontwikkeld om de gezondheid van de jonge beroepsbevolking te herstellen. Shinrin Yoku baseert zich op oeroude oosterse leefstijlen en nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Uw gidsen beantwoorden graag al uw vragen.

Shinrin Yoku – de groeten uit Japan

Forest bathing wordt op recept voorgeschreven door huisartsen in Schotland, Duitsland, Canada en Japan.