Categorieën
FBA

Wat leer ik bij FbA

The way of the guide

De practitioner en master module zijn het begin van je praktijk als professionele forest bathing gids. Je mag je na het voltooien van de opleidingen eerst practitioner forest bathing en erna master forest bathing gids noemen. Na het afronden van de modules begint je weg als zelfstandige gids echter pas goed. Je probeert uit, verkent en leert door zoveel mogelijk te gidsen en actief je kennis en ervaring te verdiepen. Daar helpen we elkaar bij door intervisie en aanvullende trainingen.

We doen er alles aan zodat jij als forest bathing gids krachtig en uniek kunt gidsen en je deelnemers kunt begeleiden bij een onvergetelijke natuurervaring.

De practitioner module stelt je in staat om vrienden en kennissen te trakteren op een unieke ervaring met de natuurlijke wereld.

De aanvullende master opleiding bereidt je voor op de beroepspraktijk.

Na de twee modules ontwikkel je je verder als gids. Daarbij helpen (oud-) cursisten elkaar met intervisie en kun je verdiepende trainingen doen, niet alleen bij FbA maar ook bij andere instellingen.

Er zijn vele handboeken in de handel om zelf te bosbaden. Voor de particulier die ontspanning zoekt is dit een prima optie. Voor wie professioneel deelnemers wil begeleiden zijn er nu de twee FbA modules. De verwachting is dat na de coronamaatregelen extra gidsen nodig zijn.

Er is de afgelopen maanden veel landelijke publiciteit geweest over forest bathing. Dit is het perfecte moment om de FbA opleiding te beginnen.

Er is een wildgroei aan welwillend onwetende natuurbegeleiders die zich gids noemen, om het verschil duidelijk te maken is er een accreditatie systeem waarmee je aan klanten en opdrachtgevers kunt laten zien dat ze met een betrouwbare partij van doen hebben.