Categorieën
Bosbaden

Wat u kunt verwachten

Tijdens de bosbadder sessies van Forest Bathing in Nederland wordt u begeleid op een ogenschijnlijk eenvoudige reis die een verrassend krachtig effect kan hebben. Uw gids zal u meenemen op een wandeling door het bos en ‘uitnodigingen’ aanbieden voor activiteiten die uw zintuiglijke gewaarwording vergroten.

Hoeveel mensen zitten er in een groep?

De groepen zijn meestal tussen de 6 en 12 personen groot , met een maximum van 12 deelnemers per groep. Bij meer deelnemers zorgen we voor extra gidsen.

Moet ik met andere deelnemers communiceren ?

Gedurende elke forest bathing sessie kunnen er korte pauzes zijn waarbij uw gids u zal uitnodigen om uw ervaring te delen – uiteraard alleen als u dat wilt. Het is geen vereiste dit te doen. Wanneer iemand het moment is en een diepe verbinding met de natuurlijke wereld voelt, vinden veel deelnemers het prettig om hun ervaring te delen. Dat geeft een gevoel van vrede en balans. Stelt u dit niet op prijs? Kijk dan eens naar de besloten sessies.

Hoe fit moet ik zijn om mee te kunnen doen?

Forest Bathing in Nederland is er voor iedereen! Forest bathing sessies zijn van zichzelf lichamelijk niet inspannend en bedoeld voor mensen van alle fitnessniveaus.

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen aan het programma’s voor volwassenen?

De sessies voor volwassenen zijn bedoeld voor personen van 16 jaar en ouder. Personen jonger dan 18 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Hoe ver moet ik kunnen lopen?

Forest Bathing is meestal op en rondom gemarkeerde paden, de toer kan variëren in lengte tussen 1 tot 3 kilometer, afhankelijk van de locatie en het programma. Ondanks dat sommige delen van de sessies zich op natuurlijk en oneffen terrein kunnen bevinden, houden we rekening met de capaciteiten van alle deelnemers.

Kan ik deelnemen als ik zwanger ben of gehandicapt?

Ja. Zwangere vrouwen kunnen tot de uitgerekende datum eraan deelnemen, maar we raden u aan om dit bij uw arts na te vragen. We verwelkomen individuen met speciale behoeften. U hoeft bij ons vooraf geen gezondheidsvragen te beantwoorden. Wel horen we graag vooraf van u als er sprake is van speciale behoeften.

Wat als het regent?

Bij regen gaan de programma’s gewoon door, zelfs als het giet. Regen verbetert vaak de sensorische ervaring en  heeft gezorgd voor gedenkwaardige wandelingen. Zorg ervoor dat u zich goed kleden. Vooraafgaand aan de forest bathing ontvangt u hierover tips van uw gids.

Wat als het koud of extreem weer is?

Als de weersomstandigheden gevaarlijk zijn of een ernstig risico voor de deelnemers vormen, zullen we annuleren. Ook als de temperaturen lager zijn dan -7C

Hoe werkt het als ik er ben?

Zodra u zich registreert voor een forest bathing sessie, ontvangt u een e-mail met de naam van uw gids, contactgegevens en de locatie van het ontmoetingspunt. Wanneer u aankomt op het ontmoetingspunt, neemt u contact op met uw gids.

Is er drinkwater, of moet ik zelf iets meenemen?

We raden aan u uw eigen drinkwater mee te nemen, tenzij dit anders is afgesproken.

Wat als ik trek heb?

We raden aan dat u alles meeneemt wat u nodig heeft tijdens een normale wandeling van de duur waarvoor u zich registreert. Na de sessie zullen we een korte theeceremonie houden en een lichte snack aanbieden.

Wat als ik te laat ben?

Gidsen wachten maximaal 10 minuten op het ontmoetingspunt. Als u echter vooraf weet dat u te laat zult zijn, vragen wij u hierover bijtijds contact op te nemen.

Wat als ik eerder weg moet?

Als u van plan bent vroegtijdig te vertrekken, vragen wij u om dat  van tevoren te vertellen.

Mag ik mijn telefoon meenemen?

Het programma is telefoonvrij. Uit respect voor andere deelnemers schakel je je telefoon uit voor de duur van je sessie.

Hoe zit het met sociale media?

Zodra uw programma begint, is het plaatsen van berichten op sociale media niet toegestaan. We willen de privacy van onze deelnemers beschermen. We streven ernaar om een ​​veilige plek te bieden tijdens het programma’s, zodat deelnemers hun ervaringen zonder oordeel van buitenaf kunnen doen. We behouden ons het recht voor om iedereen die dit beleid schendt, te royeren.

Mag ik achteraf iets vertellen over mijn ervaring?

Natuurlijk! We verwelkomen het dat onze deelnemers om het nieuws over onze programma’s te verspreiden. We vragen u echter om uzelf te beperken tot uw eigen individuele ervaring. We behouden ons het recht voor om iedereen die dit beleid schendt, te royeren.

Moet ik me aanmelden?

Ja. Het is belangrijk voor ons om te weten wie er deelneemt aan de forest bathing sessies. We gebruiken uw contactgegevens alleen in geval van nood. Wilt u hier meer over weten? Lees dan ons privacyreglement.

Wat is jullie restitutiebeleid?

U kunt uw aankoop binnen 3 dagen na registratie annuleren door ons schriftelijk op te hoogte te stellen via info@bosbadderen.nl. U ontvangt uw restitutie binnen 15 werkdagen na kennisgeving van annulering. Als u minder dan 30 dagen voor de  start annuleert, zijn er niet-terugbetaalbare annuleringskosten van €150,- voor groepen. Voor individuele lessen, proeflessen en workshops geldt dat als u minder dan 48 uur voor start annuleert, uw aankoop niet-restitueerbaar is. We behouden ons het recht voor om een ​​programma te annuleren vanwege een lage inschrijving. Als dit gebeurt, krijgt u uw volledige bedrag terugbetaald.

Kan ik vies worden?

Ja! Zie uzelf als ontdekkingsreiziger. Dompel uzelf onder in de natuur en wordt vies! U kruipt misschien door een bosje, voelt modder aan uw huid en meer. Uiteraard is dit uw keuze, u kunt ook deelnemen zonder vies te worden.

Teken en ander euvel

U kunt in contact komen met teken en jeukende planten. Hoewel we alles doen wat we kunnen, om dit te vermijden, gebruiken we deze ontmoetingen als manieren om u te leren over de veiligheid in de natuur en hoe u voor buitenshuis voor uzelf kunt zorgen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw ervaringen zo veilig mogelijk zijn. iets om te koesteren.

Is het programma’s noten en glutenvrij?

De sessie voorziet in een snack, we kunnen niet garanderen dat het altijd notenvrij zal zijn. Als u allergieën heeft, laat het ons weten wanneer u zich inschrijft en we zullen ons best doen om er rekening mee te houden.

Hebben de gidsen een EHBO certificaat?

Ja.

Zijn jullie verzekerd?

Ja. de gidsen zijn verzekerd, we gaan ervan uit dat u zelf een reis- en/of ongevallenverzekering heeft.

We zijn er voor u!

Heeft u nog vragen? Schroom alstublieft niet om contact met ons op te nemen.

Hey, hoe was je bosbad? laat van je horen!