Categorieën
Opleiding Bosbadgids

Wat voor mensen worden forest bathing gids?

Iedere cursist heeft zijn eigen verhaal 😊 Tijdens de opleiding ontwikkel je je eigen stijl en integreer je je kennis en kunde met je ontwikkeling als gids.

Als mindfulness niet je ding is, kan een bosbad het antwoord zijn

Carrie is docent mindfulness op een yoga opleiding. Haar ogen stralen als ik over Forest Bathing Academy vertel. “Bij ons op de yoga opleiding moeten die jonge meiden mindfulness doen, terwijl ze het al moeilijk vinden om een half uurtje stil op een bankje te zitten. Wat ik  met jou heb beleeft tijdens het bosbadderen wil ik graag bij mijn werk inzetten. Onze leerlingen gaan daar baat bij hebben. En ik vind het super om weer iets nieuws te leren dat zo leuk is als bosbaden.”

“… een bosbad in de natuur is dan ideaal.”

Miranda is trauma therapeut. Ze is enthousiast om haar therapieën te combineren met forest bathing. “In de natuur zie je de ‘micro movements’ die ook bij trauma therapie helpen. Ik wil de raakvlakken verkennen en mijn patiënten zo beter kunnen helpen. Tegenwoordig vinden we praten minder belangrijk dan leren omgaan met de stress. Als therapeut en patiënt dan tegenover elkaar zitten is contraproductief, een bosbad in de natuur is dan ideaal.”

Spelenderwijs de natuur verkennen

Oscar werkt bij een bank en droomt ervan met zijn vrouw een buitenschools natuuraanbod voor jonge kinderen te maken. “Ik denk dat er niet zo veel verschil is tussen kinderen die spelenderwijs de natuur verkennen en volwassenen die dat met een bosbad opnieuw ontdekken. Ik ben heel benieuwd naar de technieken en de opbouw die ik bij FBA ga leren.”

Mogen we jouw redenen weten?

En wat is jouw reden om de forest bathing gids te willen worden? We horen graag van je en we staan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Hey, hoe was je bosbad? laat van je horen!