Categorieën
Bedrijf

Werken aan welzijn en vitaliteit

Wil je meer energie en je beter in je vel voelen? Een bosbad kan een baken zijn op jouw weg naar vitaliteit en geeft je een frisse kijk op waar je staat en waar je heen wilt.

In tegenstelling tot therapie en coaching hoef je bij een bosbad niet te praten, je mag delen, maar dat hoeft niet. Het bos is jouw therapeut en je gids begeleid je bij het aangaan van een diepe verbinding met de natuur.

We zoeken de natuur op zodat jij alle rust en ruimte van de prachtige plekken waar we komen. Tijdens een bosbad kom je ook bekende ontspanningsoefeningen en meditatievormen tegen. Het doel is dat jij weer in contact komt met jouw eigen natuur en eigen kern. Onze gidsen zijn getraind als forest bathing therapist en je kunt op hun deskundige begeleiding vertrouwen.

Stress- en burn-out preventie

Forest Bathing kan burn-out voorkomen en draagt bij aan het herstel na een burn-out.

Als jouw leven op een bepaald moment langere tijd zwaarder aanvoelt doordat er iets vervelends is gebeurd of je problemen hebt, kan het zijn dat je in een burn-out terecht komt. Het gevaar voor burn-out wordt groter als je het overzicht verliest en je grip op de situatie kwijtraakt. Als je je dagelijkse werkzaamheden niet goed kunt uitvoeren en je voornamelijk moe of uitgeput bent, grijp dan snel in. Je loopt gevaar op een burn-out. En dat wilt je echt niet.

Bij stressmanagement door forest bathing bieden we bosbadmodules aan die expliciet gericht zijn op ontspanning, stressreductie en verwerking. Dit kan bij groepen vanaf 6 personen zelfs op een natuurlocatie in de buurt van jullie bedrijf zijn.

CNN, New York Times, zelfs de United Nations berichten over de relatie tussen bomen en de menselijke gezondheid. Klachten zoals burn-out, stress en depressie worden positief beïnvloed door Forest bathing.