Categorieën

Forest bathing Academy

Bij Forest bathing Academy leer je wat jij nodig hebt om als bosbad gids mensen bij hun unieke natuurervaring te begeleiden.

Je wordt getraind tot dekundig, ervaren gids die uiteenlopende deelnemers kan begeleiden. Bosbadgidsen helpen anderen diep te ontspannen, je leert zelf daarom ook hoe je jezelf kunt openen voor de natuur. Je bouwt vakkennis op en verkent de toepassing in de praktijk.

Deel je liefde voor de natuur

Leer over het ontspannende en helende vermogen van de natuur en deel de rijkdom van bosrijke omgevingen. De eerstvolgende opleiding start in april. Bij Forest bathing Academy leer je een klassiek bosbad begeleiden. De twee modules zijn ontworpen om jou als gids te laten ontwikkelen en je toe te rusten met alles wat je nodig hebt om met vertrouwen en deskundigheid bosbaden te geven. We leunen op het curriculum van internationale ANFT gidsenopleiding en de Japanse traditie volgens Qing Lee. Bij Forest bathing Academy geloven we dat we de meest uitgebreide training hebben ontwikkeld die momenteel in Nederland beschikbaar is.

Wat zoeken jullie in een bosbadgids?

Als bosbadgids is het waarschijnlijk dat je:

  • nieuwsgierig bent naar natuur en haar werking en processen
  • je graag blijft ontwikkelen
  • je bij wilt dragen aan een dieper begrip van de natuurlijke wereld.
  • anderen wilt helpen door natuurinterventies

Wat je ervaring ook is, we bieden je een uitstekende training als bosbadgids met een diepgaande kennis omtrent de natuurlijke wereld.

Wie zijn bosbadgidsen?

Bosbad gidsen komen uit alle lagen van de bevolking, het zijn therapeuten, boswachters, mensen met pensioen en mensen die op zoek zijn naar een baan die meer voldoening geeft. Een ding hebben ze gemeen, ze hechten veel waarde aan persoonlijke groei, natuurverbondenheid en willen anderen graag helpen.

Een aantal van onze oud studenten was zo aardig om een review te schrijven.

Wat doet een Bosbad gids

Als bosbad  gids doe je veel meer dan een langzame wandeling door een bos te begeleiden – je faciliteert het vermogen van elke persoon in je groep om bewust contact te maken met de natuur om hen heen.

  • Ervaar de natuur met behulp van de zintuigen
  • Delen van gedachten en ervaringen als groep
  • Aarden en korte meditatie
  • Meestal 2-3 uur voor 1-20 personen

Wat kun je met de opleiding

Eenmaal gekwalificeerd, kunt je je eigen forest bathing events organiseren of samenwerken met onze organisatie. Voor een nieuwe student aan de Forest bathing Academy zou het een van de meest lonende ervaringen van haar of zijn leven moeten zijn om bosbad gids te worden.

Bosbad gidsen kom je op veel plekken tegen, bijvoorbeeld in welzijn en zorg, bij landschapsinrichting, ecotoerisme. Bosbadgids zijn is (nu nog) geen full-time baan, veel bosbadgidsen zien forest bathings begeleiden als hun 2de standbeen.

‘Part of the gang’

Je maakt deel uit van een fantastisch toegewijd team van mensen die je zullen ondersteunen en aanmoedigen.

Forest bathing Academy

Vind je weg als gids

Als bosbadgids in Nederland kom je in een unieke culturele situatie terecht. We onderkennen dit en vertalen ideeën rondom de maakbaarheid van het landschap en de natuur naar onze bosbaden. We kijken daarbij voorbij het blikveld van de mens en ontwikkelen een verrijkend begrip van de natuur en haar krachten. Wij mensen hebben 99.9 % van ons bestaan in de natuur geleefd. We zijn diep verwoven met elkaar. Tijdens de opleiding gaan we in op de vele manieren waarop de natuurlijke wereld ons beïnvloedt en hoe we dit bij een bosbad positief kunnen versterken. Wetenschappelijk onderzoek van de laatste 15 jaren werpt nieuw licht op bomen, bos en de werking van de natuurlijke wereld. Peter Wohlleben, Monika Gagliani en Suzanne Simard en anderen nemen ons tijdens de opleiding mee in hun onderzoeken terwijl we aspecten zoals het woodwideweb, de interactie tussen mens en plant en de onderlinge verbondenheid in de natuur verkennen.

Is de retraite ook leuk voor mij?
Van 18 t/m 20 augustus ben je welkom in het bos. de …
De workshops van de retraite
Schrijf je op vrijdag avond in voor je workshops. Forest bathing Bij …

IK MELD ME AAN VOOR BOSBAD NIEUWS

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info