Categorieën

Forest bathing Academy

Deel je liefde voor de natuur, vindt je weg als bosbad gids

Forest bathing Academy

Forest bathing Academy

Wil je meer te leren over het ontspannende en helende vermogen van de natuur? Wil je de schoonheid van bosrijke omgevingen met anderen delen? Dan is de Forest bathing Academy perfect voor jou. 

De eerstvolgende opleiding start in april

De opleiding kan je naar een nieuw niveau van bewustzijn brengen. Bosbadgidsen helpen anderen diep te ontspannen, dus je moet weten hoe je jezelf kunt openen voor de natuur. Je leert en ervaart wie bomen zijn en wat ze betekenen voor de natuurlijke wereld.

Bij Forest bathing Academy leer je wat jij nodig hebt om als bosbad gids je deelnemers te begeleiden bij hun unieke natuurervaring.

Wie zijn bosbadgidsen

Bosbad gidsen komen uit veel verschillende lagen van de bevolking, het zijn bijvoorbeeld therapeuten, boswachters, mensen met pensioen en mensen die na een eerdere carrière op zoek zijn naar een baan die meer voldoening geeft. Een ding hebben ze allemaal gemeen, ze hechten veel waarde aan zelfontwikkeling en natuurverbondenheid en willen graag anderen helpen.

Wat we in onze gidsen zoeken

Als bosbad is het waarschijnlijk dat je:

 • Nieuwsgierig bent naar natuur en welzijn
 • Open minded en bereid om te leren
 • Milieubewust
 • Anderen wilt helpen
 • Eerdere ervaring hebt met zelfontplooiing
 • Eerdere ervaring met mindfulness en meditatie

Wat je ervaring ook is, we bieden volledige training in bosbaden, mindfulness en kennis omtrent de natuurlijke wereld. Bij Forest bathing Academy leer je een klassiek bosbad geven, dat is de basis van je beroep.

Forest bathing Academy

De opleiding

Onze intensieve opleiding bestaat uit 2 delen, de practitioner en de mastertraining.

 • Loopt over 8-12 maanden
 • Verkent de geschiedenis en wetenschap van forest bathing
 • Gastlessen van experts op het gebied van plantenkennis, theeplanten en mindfulness en meditatie.
 • Volledige ondersteuning van trainers en andere gidsen.
 • Gratis bosbad sessies.

De twee modules zijn ontworpen om jou als gids te laten ontwikkelen en je toe te rusten met alles wat je nodig hebt om met vertrouwen en deskundigheid bosbaden te geven.

Waarom trainen met Forest bathing Academy

Bij Forest bathing Academy geloven we dat we de meest uitgebreide training hebben ontwikkeld die momenteel in Nederland beschikbaar is. Bijkomende voordelen:

 • Afbetalingsregeling mogelijk
 • Enkele van de meest ervaren gidsen in Nederland
 • Connecties met grote terreinbeheerders en natuurorganisaties
 • Begeleiding en persoonlijke ontwikkeling
Louise Leijten

Ontdek wat studenten zeggen over de opleiding

Een aantal van de master bosbad studenten was zo aardig om een testimonial te schrijven over hun ervaringen met de opleiding.

Curriculum

Je wordt opgeleid in theorie en praktijk. Reken op intensieve maanden met een curriculum waarmee je wereldwijd als bosbad gids kunt werken. Je dompelt je onder in de natuurlijke wereld, ondervindt, ervaart, leert door te benoemen en uit te wisselen en te oefenen. Naast de praktijk is er diepgaande kennis te verwerken aan de hand van vakliteratuur.

De master en de practitioner opleiding duren beiden 8 dagen van 7 uur. Daarbij loop je stage en neem je deel aan bosbaden voor particulieren. Naast de lessen werk je aan de ontwikkeling van je sitspot routine, neem je aan verschillende bosbaden deel en verdiep je je kennis over forest bathing en de natuurlijke wereld in zelfstudie.

Wat doet een Bosbad gids

Als bosbad  gids doe je veel meer dan een langzame wandeling door een bos te begeleiden – je faciliteert het vermogen van elke persoon in je groep om bewust contact te maken met de natuur om hen heen.

 • Ervaar de natuur met behulp van de zintuigen
 • Delen van gedachten en ervaringen als groep
 • Aarden en korte meditatie
 • Meestal 2-3 uur voor 1-20 personen

Wat kun je met de opleiding

Eenmaal gekwalificeerd, kunt je je eigen forest bathing events organiseren of samenwerken met onze organisatie. Voor een nieuwe student aan de Forest bathing Academy zou het een van de meest lonende ervaringen van haar of zijn leven moeten zijn om bosbad gids te worden.

Waar werken bosbad gidsen?

Bosbad gidsen kom je op veel plekken tegen, bijvoorbeeld in welzijn en zorg, bij landschapsinrichting, ecotoerisme. Bosbadgids zijn is (nu nog) geen full-time baan, veel bosbadgidsen zien forest bathings begeleiden als hun 2de standbeen.

Lees meer over werkgelegenheid als bosbadgids.

‘Part of the gang’

Je maakt deel uit van een fantastisch toegewijd team van gelijkgestemde mensen die je zullen ondersteunen en aanmoedigen.

Uitnodiging van de week: … met je beste vriend
Uitnodiging van de week: … met je beste vriend vriend. Heb je …
Forest bathing Academy
Forest bathing Academy Wil je meer te leren over het ontspannende en …

close

IK MELD ME AAN VOOR BOSBAD NIEUWS

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info